Türkiye’deki felaketin bilançosu

Türkiye’deki felaketin bilançosu

Türkiye’de birçok ilde etkili olan sağanak sele neden oldu. Ev ve iş yerleri su altında kalırken bir gemi kayboldu ve üç ilde toplam 9 kişi öldü. Kaybolan gemideki 12 mürettebatı arama çalışmaları sürüyor.

Türkiye’nin birçok ili sağanak yağış nedeniyle oluşan su baskınlarıyla mücadele ediyor. Dün etkili olmayan sağanak yağışın bedeli ise ağır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak’ta üç, Batman’da dört, Diyarbakır’da bir kişinin öldüğünü belirtti. Ayrıca Zonguldak açıklarında kaybolan gemideki bir mürettebatın da cansız bedeninin bulunduğunu açıklayan Yerlikaya, “Şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum” dedi.

bakan-yerlikaya-firtina-sel-ve-asiri-yagislardan-dolayi-9-vatandasimiz-vefat-etti-2-9296-dhaphoto2.jpg

“Rusya Temryuk Limanından aldığı yükünü 12 personeliyle Aliağa’ya getirmek üzere sefere çıkan Kafkametler Gemisi.

Zonguldak’ta dün Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi Ereğli açıklarında batmıştı ve mürettebattan haber alınamıyordu. Hala kayıp olan mürettebatın listesi ise belli oldu. Gemide Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta’nın olduğu öğrenildi.

diyarbakirda-sele-kapilan-engellinin-cenazesi-topraga-verildi-9461-dhaphoto1.jpg

Behçet Avcı 45 yaşındaydı ve ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyordu.

Dicle Caddesi’nden evine gitmek isteyen zihinsel engelli Behçet Avcı, taşan Eski Su Değirmeni deresine kapılıp sürüklendi. Avcı’nın eve gelmediğini fark eden ailenin kayıp ihbarı üzerine bölgeye sağlık, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla, sürüklendiği tarlada ağır yaralı olarak bulunan Avcı, ilk müdahalenin ardından Hani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Avcı, doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Behçet Avcı’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Dereli Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

batmandaki-selde-kaybolan-3-cocugun-cansiz-bedeni-bulundu-4-6199-dhaphoto9.jpg

Batman’da bazı evleri su bastı, araçlar sürüklendi.

Batman’da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci Sokak’ta suya kapılarak hayatını kaybeden 3 çocuğun Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner (9) kardeşler olduğu belirlendi. Selde ölen Lalihan Güner’in de, 3 kardeşin babaannesi olduğu belirtildi. Çocukların otopsi işlemleri sürüyor.

zonguldakta-saganak-ve-firtina-agaclar-devrildi-gemi-karaya-oturdu-8-2272-dhaphoto4.jpg

Zonguldak’ta sağanak yağışın verdiği zarar onarılmaya çalışılıyor.

Zonguldak’ta etkili olan fırtına ve sağanak yağışla birlikte İstanbul yolunda 3 ayrı noktada heyelan meydana geldi. Zonguldak’tan Ereğli’ye ve Ereğli’den kent merkezine gidiş istikametlerini toprak yığınları kapattı. Polis ekipleri kavşaklarda önlem alarak sürücülerin geçişine izin vermedi. Ekiplerin heyelanları temizleme ve yolu açma çalışmaları sürüyor.

elazigda-saganak-sori-selalesi-tasti-6703-dhaphoto2.jpg

Sori Şelalesi taştı.

Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nün uyarı yaptığı kentler arasında bulunan Elazığ’da sağanak etkili oldu. Arıcak ilçesinde 2 dağ arasından dökülen Sori Şelalesi, sağanak ile taştı. Taşkın anları, cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

mardinde-saganak-100-evi-su-basti-istinat-duvari-yikildi-7355-dhaphoto3.jpg

Mardin’de bir çocuk yaralandı.

Mardin’in merkez ile ilçelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle, kırsal mahallelerdeki 100 evi su bastı. Bazı tarım arazilerinde hasar oluşurken, kent merkezinde yollar su ile doldu. Sürücüler, araçları ile ilerlemekte güçlük çekti. Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde de toprak kayması sonucu istinat duvarı yıkıldı, 1 çocuk hafif yaralandı. Belediye ekipleri ise zarar gören bölgelerde çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT