Türkiye'de cehennem sıcakları 'henüz' başlamadı

Türkiye'de cehennem sıcakları 'henüz' başlamadı

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından Türkiye'de Eyyam-ı Bahur sıcaklarının en etkili olacağı zamanı açıkladı.

Hava durumu hakkında vatandaşları bilgilendiren Ökten, Türkiye'nin merakla beklediği Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yarın başlayacak olan Basra sıcaklarının etkisi giderek artacak. Saat 11 - 16 arasında dışarı çıkmamız öneriliyor. Cuma günü sıcakların daha da şiddetleneceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü sıcaklıklar biraz düşse de nem seviyesinin yükseleceği belirtiliyor.

Bugün İstanbul'da hava sıcaklığı en yüksek 35 derece olacak ve hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Perşembe günü sıcaklığın daha da artması bekleniyor ve hissedilen sıcaklık yine 40 dereceyi geçebilir. Cuma günü hava sıcaklığı etkisini sürdürürken, hafta sonunda sıcaklıklar biraz düşecek ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye geldiğini belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, sıcaklıkların kademeli olarak artacağını ifade etti.

Meteoroloji uzmanları, Eyyam-ı Bahur sıcaklarının yaklaşık bir hafta süreceğini tahmin ediyor. Temmuzun sonu ve Ağustosun başı, yaz mevsiminin en sıcak ve bunaltıcı günleri olarak bilinen Eyyam-ı Bahur'a denk geliyor. Uzmanlar, bu dönemde buharlaşmanın artacağını ve su tasarrufunun önemli olduğunu vurgulayarak, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT