Türkiye Hükümetinin memur ve emeklileri teklife açıklandı

Türkiye Hükümetinin memur ve emeklileri teklife açıklandı

Bakan Işıkhan, hükümetin zam teklifini "2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için 9; 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam önereceğiz" diye açıkladı.

Türkiye'de, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, hükümetin maaş zammı teklifini "2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9; 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam" şeklinde duyurdu.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

  • Görüşmelerde, tüm tarafların katılımıyla uzlaşı odaklı bir yaklaşım benimsedik. Kamu görevlileri ile ilgili tekliflerin ön görüşmesi başarıyla tamamlandı ve müzakere aşamasına geçtik.

  • Görüşmeler boyunca 967 madde üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

  • 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9; 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 oranında zam teklifi sunuyoruz.

Taraflar arasındaki müzakereler sonucunda, yeni kamu toplu sözleşmesinin nasıl şekilleneceği ve memurlar ile emeklilerin mali ve sosyal haklarının nasıl güncelleneceği merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT