Türk yolcuları paralarını işte böyle sakladı! Yine de gümrükten geçiremedi!

Türk yolcuları paralarını işte böyle sakladı! Yine de gümrükten geçiremedi!

İzin verilen 10 bin Euro'nun üzerinde fazla miktarda para yakalandığında ceza ödemek zorunda kalan Türk vatandaşları paralarını işte böyle saklamaya çalıştılar.

Turizimavrupa'da yer alan habere göre; Son günlerde Sırbistan’da yanındaki yüksek miktarda nakit parayla yakalanan Türk yolcuların sayısında önemli bir artış var. Tüm uyarılarımıza rağmen sınır kapılarında çok sayıda vatandaşımız, izin verilen 10 bin Euro’nun üzerinde miktarla yakalandığı için ceza ödemek zorunda kalıyor.

En son Türk uyruklu Avusturya vatandaşları anne ve oğlu memleketlerine giderken Sırbistan Gradina sınır kapısında üzerlerinde fazla parayla yakalandılar. Gümrük kontrolü için rapor edecekleri bir şeyleri olup olmadığı sorulan yolcular, yanlarında sadece kişisel bagaj ve her birinin 7 bin Euro’su olduğunu söylediler.

KADIN YOLCU PARAYI SÜTYENİNE SAKLADI

Fakat yapılan detaylı aramada 33 yaşındaki oğlunun kişisel çantasında 23 bin 500 Euro, ardından 60 yaşındaki annesinin sırt çantasında 20.000 Euro daha bulundu. Hepsi bu kadar da değildi. Gümrük yetkilileri kişilerin üst araması sırasında, annenin sutyenin içerisinde her biri 10 bin Euro olmak üzer 20 bin Euro bulundu. Öte yandan erkek yolculun üzerinde de 30 bin Euro daha bulundu.

Kişi başına 10.000 Euro taşıma hakları olduğu için bu miktarlardan anaparadan çekildi ve geriye kalan 73 bin 500 Euro’ya el konuldu

HABERE YORUM KAT