Türk vatandaşı Türkiye'ye uçmak istedi, 1500 euro'su gitti!
Almanya’nın Leipzig kentinde bir havalimanında yapılan kontrol sırasında, Türkiye’ye gitmek üzere olan 56 yaşındaki bir Türk vatandaşının yüklü miktarda nakit parayla seyahat etme planı yarıda kesildi.
Havalimanı kontrolünde yakalandı
Leipzig Federal Polis Denetleme Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, olay çarşamba günü öğle saatlerinde Schkeuditz Havalimanı’ndaki sınır kontrolü sırasında yaşandı. Pasaport kontrolü sırasında, şahsın Chemnitz Savcılığı tarafından hakkında verilmiş bir icra emri olduğu tespit edildi.
5000 euro borcu vardı
Yetkililer, söz konusu kişinin Chemnitz Yerel Mahkemesi tarafından verilen bir ceza kararına uymadığını ve yaklaşık 5000 euro tutarındaki cezayı ödemediğini belirledi.
Yanında bulunan 1500 euro’ya el konulan Türk vatandaşı, bu miktarı Federal Polise teslim etmek zorunda kaldı. Geriye kalan ceza miktarına dair bir açıklama yapılmazken, şahıs daha sonra Türkiye’ye uçmasına izin verilerek yolculuğuna devam etti.