Türk turizmciler Almanya'nın kararından endişeli

Türk turizmciler Almanya'nın kararından endişeli

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yavuz, Almanya'nın seyahat yasağını 14 Haziran'a kadar uzatması kararının bugüne kadar yapılmış rezervasyonların iptalini ve para iadesini mümkün kılacağını açıkladı.

ANTALYA - Alman kamuoyunun ve turizm dünyasının merakla beklediği konu, bugün karara bağlanıyor. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Alman kabine toplantısında bugün karara bağlanması gereken, seyahat yasağının en erken 14 Haziran'a kadar uzatılmasının önerildiğini açıkladı.

Yurt dışı seyahat yasağı bir kez daha uzatıldı

Yavuz, bu kararla birlikte bu dönemi kapsayan tatillerin seyahat uyarısına dayandırılarak iade edilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

"Karar, korona vakalarının yaz ortalarına kadar süreceği anlamına geliyor"

Alman hükümetinin ilk olarak 17 Mart günü uygulamaya koyduğu dünya genelinde seyahat yasağının 3 Mayıs'a kadar uzatıldığını belirten Recep Yavuz, "Yasağın haziran ortasına kadar ikinci kez uzatılması, yaz turizmine önemli bir darbe olacak. Halihazırda Almanya'dan yurt dışına, AB ülkelerine ya da komşu ülkelere gidiş geliş sınırları kapalı. Bütün turizm sektörünün Alman hükümetinin kararına kilitlendiği bu günlerde seyahat yasağının uzatılması, korona vakalarının yaz ortalarına kadar süreceği anlamına geliyor" dedi.

"Ümidimiz Alman hükümetinin bu yasağı temmuz, ağustos aylarına yaymaması"

Bu kararın onaylanması halinde bugüne kadar yapılmış rezervasyonların haziran ortasına kadar iptalini ve para iadesini mümkün kıldığını dile getiren Recep Yavuz, "Bu da Almanya'daki seyahat büroları ve tur operatörlerine çok büyük kayıplar yaşatabilir. Hatta birçoğu bunu taşıyamaz. Bununla birlikte Türkiye'de otellerin çoğu haziran başı açılmak üzere hazırlık yaptı. Geçen yıl haziran ayında 1 milyon 200 bin civarında Alman turist paket turlarla Antalya'ya gelmişti. Ümidimiz Alman hükümetinin bu yasağı temmuz, ağustos aylarına yaymaması" dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum