Türk, Münihli kadını 500 bin Euro dolandırdı

Türk, Münihli kadını 500 bin Euro dolandırdı

Yetkililer, Solln'dan 84 yaşındaki bir kişiden yaklaşık 500.000 euro çalan bir çağrı merkezi dolandırıcısını tutuklamayı başardılar.

25 Mayıs 2021'de Solln'li kadın, polis memuru gibi davranan tanımadığı bir adam tarafından aranarak ona mahallede bir soygun olduğunu ve yaşlı kadının artık potansiyel bir sonraki kurban olduğunu söyledi.

Alman basınında yer alan habere göre; Dolandırıcı çeteleri bu şekilde Münih'teki yaşlıları korkutmaya çalışarak paralarını çalıyor. Üç saatlik ustaca sohbetten sonra, sonunda dairede tuttuğu 500.000 bin Euro'yu bir çantaya koymayı kabul etti. Aslında bir çete üyesi olan kendisini  sivil bir polis memuru olarak tanıtan kişiye parayı teslim etti.

Yaşlı kadın iki gün sonra parasını sormak için gerçek polisi aradığı zaman her şey ortaya çıktı. Polisin yaptığı açıklamaya göre; kapsamlı soruşturmaların bir parçası olarak, Almanya'da daimi ikametgahı olmayan 52 yaşındaki bir Türk suça taraf olarak belirlendi. Çeşitli suçlardan elde edilen nakit parayı Türkiye'ye getiren bir lojistikçi veya kurye olduğundan şüpheleniliyor.

Sahte polis çetelerinin yol açtığı zarar, yılda 2,5 milyon avrodan fazla. Dolandırıcılığınız uzun zamandır biliniyor  ancak yaşlılar hala buna kanıyor ve bazen tüm birikimlerini kaybediyorlar. Mevcut davadaki soygun yalanına ek olarak, suçlu arayanlar genellikle bölgede hırsızların olduğu ve aranan yaşlıların listesinin başında olduğu yalanını söylüyorlar. 

Fotoğraf: Unsplash - augustinfoto

 

HABERE YORUM KAT