Türk firmanın ürettiği “el dezenfekte cihazı” Avrupa’da görücüye çıktı

Türk firmanın ürettiği “el dezenfekte cihazı” Avrupa’da görücüye çıktı

Dünyada ilk olma özelliği taşıyan ve Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında geliştirilen Türk patentli el dezenfekte cihazı İsveç’te satışa sunuluyor.

İsveç’te yaşayan Türk asıllı girişimci Cevdet Küpeli, yaptığı açıklamada, ürünün İskandinavya bayiliğini aldıklarını ve kısa sürede çok ilgi gördüğünü belirtti. 

Kalfa AR-GE’nin ürettiği söz konusu el dezenfekte cihazının Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünü aktaran Küpeli, “Araç, havalimanları, okullar, süpermarketler, hastaneler, sağlık ocakları ve AVM’ler olmak üzere insanların yoğun olarak bulunduğu, sosyal aktivitelerin yapıldığı her yerde kullanılabiliyor” dedi. 

İsveç’te şimdiden 12 adet sattıklarını söyleyen Küpeli, ürüne ilginin yoğun olduğunu ve birçok yerden sipariş aldıklarını kaydetti.

“YÜZDE 100 TÜRK PATENTLİ” 

Ürünün yüzde 100 Türk patenti taşıdığını hatırlatan Küpeli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Dünyada ilk olma özelliği taşıyan el dezenfekte cihazı Covid-19 pandemi kapsamında günlük hayatın vazgeçilmez ürünü haline geldi. Araca elinizi sokuyorsunuz, 1 saniyede bakterilerden temizliyor. İsterseniz cüzdanınız, cep telefonunuz ve yanınızda taşıdığınız anahtarlığı da 10 saniyede virüs veya bakteriden temizliyor. Ürün Fransa’nın Citroen fabrikalarında ve İngiltere’de Mc Donalds restoranlarında kullanılmaya başladı.”
 

+49 - STOCKHOLM

HABERE YORUM KAT