Türk eşi Zübeyde’nin harcamaları gündem olmuştu! Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'dan 'istifa' açıklaması

Türk eşi Zübeyde’nin harcamaları gündem olmuştu! Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'dan 'istifa' açıklaması

Türk eşi Zübeyde’ye "yüksek maaş ile lüks araç“ kıyağı ve yolsuzlukla suçlanan Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann Ocak 2023'de görevi bırakacağını duyurdu.

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, 2023'ün başlarında görevi bırakacağını açıkladı. Yolsuzlukla suçlanan SPD siyasetçisi salı günü Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, görev süresin sona erdirmek için önümüzdeki Ocak ayında başvuracağını duyurdu.

Feldman yaklaşık 5 yıldır, sosyal yardım kuruluşu AWO'da çalışan ve orada çocuk yuvası müdüresi yapılan, altına da lüks bir araba verilen Zübeyde'ye “nüfuzunu kullandırmakla“ suçlanıyor. Ayrıca, AWO'nun toplanan bağışlarla Feldmann'ın seçim kampanyasına destek verildiği belirtiliyor.

Ocak ayı sonunda görevini bırakacağını açıklayan Feldmann istifa dilekçesinde, “Frankfurt kentini ıstırap verici ve pahalı bir oylama sürecinden kurtarmak için, 10 yıldan uzun süredir devam eden işimi uygun bir şekilde sonlandırma fırsatını kullanıyorum” dedi.

Feldmann, yaptığı açıklamada eleştirilere karşı bir kez daha kendini savundu. Açıklamada, "Birbirimize dönelim, birbirimizi dinleyelim ve  kişisel suçlamaları bırakalım" dedi.

Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT