Türk eczacı Almanya’da polisin saldırısına uğradı

Türk eczacı Almanya’da polisin saldırısına uğradı

Almanya’da eczacı Dr. Okan Osmanoğlu, park tartışması yüzünden polisin saldırısına uğradı. Darp edilen eczacının vücudunda çok sayıda morluk var.

“Europa Apotheke”nin kurucularından olan 35 yaşındaki doktor, polisin taleplerine uymadığı için darp edildi. Okan Osmanoğlu açıklamalarında: “İki polis memurunun, eczanenin müşterilerine ve tedarikçilerine ceza kesmeye çalıştığını gördüm. Eczaneden çıktım ve bu park yerinin, özel park alanı olduğunu ve müşterilerimize ait olduğunu söyledim” dedi. Ayrıca doktor, polis memurlarına park alanına ait belgelerin ofisinde olduğunu ve hemen getirebileceğini söylemesine üzerine, polis memurları: “Hemen yere yat!” dediklerini söyledi. Eczacı: “O an aklıma George Floyd geldi”.

Okan Osmanoğlu “Gerçekten derinden sarsıldım. Bana sürekli coplarla vurdular. Kendimi hiçbir şekilde savunamadım. Bunu kamera kayıtlarından da görebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. Doktor, hastanede tedavi görüyor. Vücudunda çok sayıda morluk var.

Polis, basın açıklamasında olayı yazdı

Polis olayı basın açıklamasında söyle yazdı: “Devriye sırasında polis memurları, bir sürücüyü park yerinde durdurmak istedi, fakat park yerinin sahibi 35 yaşındaki eczacı, polislere yüksek sesle bağırıp, otoparktan hemen ayrılmaları gerektiğini söyledi. Eczacı, polis memurlarıyla tartıştığı sırada, bir memuru suratından hafif yaraladığı söyleniyor.”

Tanınmış bir savunma avukatı olan Joachim Bremer, Darmstadt Cumhuriyet Savcılığı ve Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü’ne polis memurları hakkında, görevlerinde sırasında vatandaşa zarar verme gerekçesiyle suç duyusunda bulundular. Avukat açıklamasında: “Müvekkilim, olaya karışan polis memurları tarafından sebepsiz yere coplarla dövüldü. Elimizdeki kamera kayıtlarından da anlaşıldığı gibi, polis memurları aşırı şiddet davranışı gösterdiler” ifadelerini kullandılar.

Çeviri Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT