Türk dünyası Rafet Karanlık'ı yalnız bırakmadı

Türk dünyası Rafet Karanlık'ı yalnız bırakmadı

Rafet Karanlık dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

GİESSEN - Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 2 Haziran'da vefat eden Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi Genel Başkanı Rafet Karanlık'ın naaşı toprağa verildi. Vefat ettiği Giessen kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, aynı şehirdeki Müslüman mezarlığında toprağa verildi. 

20190605_2_36770426_45091269_web.jpg

Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi Genel Başkanı Rafet Karanlık'ın cenaze namazına, Kırım Türklerinin Lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov birer mesaj göndererek, Rafet Karanlık'ın vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve Kırım davasının önemli bir mücadele adamını yitirdiğini belirttiler. Cenaze merasiminin organizasyonu, Avrupa Türk Federasyon tarafından üstlenilirken, cenazeye Türk Federasyon Eski Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Avrupa Nizamı Alem Federasyonu Başkanı Erol Yazıcı, Kırım Tatar Milli Meclisi Avrupa Temsilcisi Ahmet Özay gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

20190605_2_36770426_45091270_web.jpg

1958 Tekirdağ doğumlu olan Rafet Karanlık, 12 Eylül 1980 ihtilali öncesi Almanya’ya gelerek Türk dünyasıyla alakalı çalışmalar yürüttü. 1996 yılında Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi’ni kurdu ve vefatına kadar başkanlığını yürüttü. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümündeki öğrenimini, dördüncü sınıfta durdurmak zorunda kalan Karanlık, 1977 yılında Dış Türkler Derneği’ni kurmuş ve başkanlığını yürütmüştü. Bir süre Hergün gazetesinde çalışan Karanlık,  ömrünü Kırım başta olmak üzere Türk dünyasıyla ilgili  çalışmalara adadı.

 

HABERE YORUM KAT