Türk doktor, hastasının MR parasını ödedi

Türk doktor, hastasının MR parasını ödedi
Kaş Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Serap Erkeç Alkan, SGK prim borcu nedeniyle sosyal güvencesi olmayan yaşlı vatandaşın 200 TL'lik MR parasını ödedi.

 

ANTALYA - Kaş Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Serap Erkeç Alkan, SGK prim borcundan dolayı sigortası olmayan ve parası bulunmayan yaşlı bir hastanın tedavisini yaptı. MR çektirmesi gereken hastayı Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk eden genç doktor, yaşlı amcaya bir de 200 TL MR parası verdi. Vatandaş olayı Fethiye'de görevli doktorlara durumu anlatınca sosyal medyada yayılan durum üzerine, Dr. Serap Erkeç Alkan'a tebrik mesajları yağdı.

Olayın ardından DHA muhabirine konuşan Dr. Alkan, "İsmini veremeyeceğim hastam bana geldi. Yaptığım muayenede sağ dizinde ağır bir şişlik ve ısı artışı vadı. Dizini hareket ettiremiyordu. Hareket kısıtlılığı olunca akut menisküs yırtığı tanısı koydum. Çünkü dizinin üstüne basamıyordu. SGK'ya prim borcu nedeniyle sosyal güvencesi yoktu. Kendisine acil MR çektirmesi gerektiğini, hastanemizde MR olmadığını söyledim. "Nasıl yapsak acaba" dedi. Ama morali bozuldu. Ben de bunu çözmemiz gerektiğini söyledim. Nasıl yapacağı kaygısına düştüğünü gördüm. Üzüldü. Ben de "Canını sıkma amca, bunu çözeriz" dedim. Hemen çıkarıp 200 lira verdim. Almak istemedi. Önce "Amca sen bunu hallet, bana dua edersin" dedim, yine kabul etmedi. Daha sonra "Amca borç olsun. Durumun düzelince geri ödersin" diye ısrar ettim. Zorla kabul etti" dedi.

Yaşanan bu durumu kimseyle paylaşmadığını, hastasının Fethiye'deki hastanede görevli doktor Osman Kurtuluş'a durumu anlattığını söyleyen Dr. Alkan, "O da telefonumu bulup beni arayarak teşekkür etti. Meslektaşım olayı sosyal medyada yazmış. Bu davranışın abartılacak bir yanı olmadığını düşünüyorum. Her meslektaşım böyle bir durum karşısında bu davranışı gösterebilir. Sonuçta hepimiz insanız. Ayrıca hastamın adını veremem. Onun incinmesini asla istemem" diye konuştu. Kaş'ta seracılıkla uğraşan H.K.'nin ise yaşanan olaydan bir gün sonra bankadan kredi çekerek prim borcunu ödediği belirtildi.

Dr. Serap Erkeç Alkan, 2007 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2013 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisasını tamamlayarak fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olarak 2 yıl Ağrı Devlet Hastanesi'nde çalıştı. Dr. Alkan, 2015 yılının mart ayından bu yana Kaş Devlet Hastanesi'nde görev yapıyor.

ekran-resmi-2017-02-08-10.18.45.png