Türk Diyaneti, ne demek istiyor? 'Depremzede çocuk' ve ‘evlilik’ fetvasına açıklama geldi…

Türk Diyaneti, ne demek istiyor? 'Depremzede çocuk' ve ‘evlilik’ fetvasına açıklama geldi…

Türk Din İşleri Yüksek Kurulu, tepki çeken depremzede çocuklara ilişkin "evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı" açıklamasının bağlamından koparıldığını savundu.

Diyanet Başkanlığı fetva sitesinde “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi” sorusuna verilen yanıtta "Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukukî birtakım sonuçlar doğuran bir evlatlık müessesi kabul edilmiş değildir. Buna göre, evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine, evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir" ifadeleri tepki toplamıştı.

Diyanet, "evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı" ifadelerinin bağlamından kopartılarak ''çirkin çağrışımlara kapı aralayacak şekilde yorumlandığını'' savundu.

Sosyal medya kullanıcılarının olaya tepki göstermesi sonucunda Diyanet internet sitesinde ilgili sayfayı silmiş ve tüm soru ve yanıtların yer aldığı sayfada da "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi" sorusu ve yanıtı çıkarılmıştı.

Konu hakkında açıklama şu şekilde:

 

 

HABERE YORUM KAT