Türk belediyeler Avrupa Konseyi’nde buluştu

Türk belediyeler Avrupa Konseyi’nde buluştu

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi, üye olan 47 ülkenin 500'e yakın belediye temsilcilerine davet verdi.

BRÜKSEL - Avrupa Konseyi (EC) Yerel Yönetimler Kongresi, üye olan 47 ülkenin 500'e yakın Belediye temsilcilerine davet verdi. Toplantıya Türkiye'den 18 Belediye temsilcisi katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği (İSKEP) standında darbe girişimini anlatan kitap ve broşürler belediye temsilcilerine verildi. Kongre 21 Ekim Cuma günü sona erecek.

Yeni başkan seçildi

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongre Başkanı Fransız Jean-Claude Frecon görevini yeni seçilen Avusturyalı Gudrun Mosler- Tornström'e devretti. Bugün ilk görevine başlayan Sosyalist Parti'den Başkan Gudrun Mosler- Tornstörm basın toplantısında yerel yönetimlerin çalışmalarında yaşanan sorunların giderek büyüdüğünü, bu sorunları ancak diyalog içinde beraber çalışarak çözebileceklerini ifade etti.

18 yıldır aktif siyaset içinde olan başkan Gudrun Mosler- Tornstörm 7 yıldır Yerel Yönetim Kongresinde görev yapıyor. Başkan ayrıca Bölgeler Komite Başkanlık görevinde de bulunuyor. Türkiye'den gelen belediye temsilcileri ilk etapta Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi ve FETÖ terör örgütünü Avrupalı yerel yönetim temsilcilerine anlattı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Avrupa'ya Türkiye'nin zor şartlarda nasıl demokrasi mücadelesi verdiğini anlattık. Ayrıca KKTC ilgili çalışmalar, göç, mülteci, sosyal konularla ile ilgili birebir çalışmalar sürdürüyoruz.

Burada dünyanın en büyük meclisi olan 47 ülkeden yaklaşık 1 milyar insana hitap eden konseyin çatısı altında ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz" dedi. Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Ortadoğuda en çok göç alan ve bunu en sıcak yaşayan ülke Türkiye. Bizde belediyeler olarak göçmen politikasında yardımcı oluyoruz. Belediyeler olarak kendi halkımızla beraber yaşamak için ölümden kaçan ülkelerini terk eden göçmenlere fedakarlık yapıyoruz. Her alanda göçmenlere yardımcı olmak için çalışmalarımız sürüyor. AK toplantısında yerel yönetimlerin farklı çalışmaları sosyal yapılanma, kadın, gençlere yönelik çalışmalar konuşuluyor." dedi. Toplantıya Kayseri Kalas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da katıldı.

 

HABERE YORUM KAT