Türk asıllı Alman Miletvekili Güler’den radikal çıkış: Mallarına el konulsun

Türk asıllı Alman Miletvekili Güler’den radikal çıkış: Mallarına el konulsun

Almanya’da özellikle çete gibi faaliyet gösteren büyük Arap aşiretlerinin çıkardığı şiddet olayları, ülkede tartışma konusu oldu. En radikal öneri CDU’lu Federal Meclis milletvekili Serap Güler’den geldi.

Almanya'da CDU’lu Federal Meclis milletvekili Serap Güler'in önerisi, Alman Bild gazetesinde 'Klan patronlarından lüks arabaları ve saatleri alın' başlığı ile haber oldu.

Uzun süredir Arap aşiretlerine karşı alınacak tedbirlerin tartışıldığı ülkede en radikal öneri Güler'den geldi.

Şiddete bulaşan illegal yapılanmaya giden aşiretlerin lüks araba, gayrimenkul ve lüks marka saatleri gibi eşyalarına el konulmasını öneren Serap Güler, daha da ileri giderek, çocuklarının velayetlerinin alınmasını istedi.

Suça bulaşan illegal yapılanmaya giden aşiretlerin lüks araba, gayrimenkul ve lüks marka saatleri gibi eşyalarına el konulmasını öneren Serap Güler, daha da ileri giderek, çocuklarının velayetlerinin alınmasını istedi.

Almanya’da var olan yasalar çerçevesinde gençlik merkezleri, aile içi şiddet veya çocuğun bakımının ihmal edilmesi gibi durumlarda çocuğun velayetini üstlenebiliyor.

Daha önce de Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşiretlere karşı yeni bir ittifak kurulacağını duyurmuştu.

Aşiret yapılarını dağıtmak isteyen Faeser açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

'Sert olmalı ve suç aşiretlerine sınırlarını göstermeliyiz. Devlet burada gücünü göstermeli ve bir milimetre bile geri çekilmemeli.'

HABERE YORUM KAT