Turizmci Şükrü Yağcı : “Başbakan Merkel artık insafa gel!”

Turizmci Şükrü Yağcı : “Başbakan Merkel artık insafa gel!”

Türkiye’ye yönelik devam eden seyahat uyarılarını eleştiren başarılı turizmci Şükrü Yağcı Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenerek “Sayın Başbakan Merkel, Türkiye’nin size sizin Türkiye’ye ihtiyacınız var” dedi.

Türk turizm sektörünün virüsün etkilerini derinden hissettiğini kaydeden THY Genel Acentası Şükrü  Yağcı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarılarının kaldırılmasını istedi. Yağcı, şöyle konuştu: 

THY Genel Acentası Şükrü  Yağcı

 

“Alman müşterilerimiz acentaya gelerek diğer Akdeniz ülkelerindeki vaka oranlarının katbekat yüksek olmasına rağmen Türkiye’ye uygulanan seyahat uyarılarını algılamakta güçlük çektiklerini aktarıyorlar. Gazette Aktuell’de yayınlanan habere göre gerçekten de İtalya’da, Fransa’da vaka oranları yüzde 18, Türkiye’de ise yüzde 1,5’a düştü. Yolcular, tatilciler gelip bana bunu soruyor nasıl daha yüksek olan ülkelere tatile gidelim ki, diye. Almanya Başbakanı Angela Merkel bu konuda başarısız bir politika izledi. Türkiye’den dönen tatilcilerde korona testi negatif çıksa dahi 14 gün evde kalacaksın deniyor. Lufthansa ise Türkiye’ye yönelik birçok noktaya seferlerini iptal etti. Sunexpress Türkiye uçuşlarını iptal etti. Almanya’daki konsolosluklarımız bu konunun peşini bırakmasınlar. Bizi Afrika listesine koymuşlar. Bu kadar baskıya da insaf artık. Sayın Başbakan Merkel, Türkiye’nin size, sizin de Türkiye’ye ihtiyacınız var. Bunu unutmayın.”

+49 - KİRCHHEİM UNTER TECK 

FOTO: Michael Kappeler/dpa 

HABERE YORUM KAT