Turistten fazla para aldı trafikten men edildi!

Turistten fazla para aldı trafikten men edildi!

Paris'te bir taksici turistten normalinden 4 kat fazla ücret alınca 1000 euro ve trafikten men cezası verildi.

Euronews'in haberine göre; Paris'te bir turisti havaalanından şehir merkezine sabit tarifenin yaklaşık 4 katı ücrete götüren taksici ve 2 suç ortağı 1000'er euro tazminat ve trafikten men cezasına çarptırıldı.

Paris taksi şoförleri derneğinin dolandırıcılık suçlamasıyla açtığı davada hakim, lisansız taksi şoförünün ehliyetine bir yıl el konulmasına ve para cezasına hükmetti.

Yılbaşı günü Hong Kong'dan gelen turistten şehir merkezine yolculuk için 230 euro ücret alan şoför, 200 euro cezanın yanı sıra 1000 euro tazminat ödeyecek.

Korsan taksici, duruşmada ücretin gerekçesi olarak yolcunun araca kusmasını gösterdi ancak Hong Konglu turist bu iddiayı reddetti.

Korsan şoföre eşlik eden ve havaalanına kahve makinesi kapsülü almak için gittiğini iddia eden kişi ise trafikten 6 ay men ve 1000 euro tazminat cezasına çarptırıldı.

Ruhsatlı taksisini lisanssız bir şoföre teslim eden araç sahibi de suç ortağı kabul edilerek 1000 Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

Taksi şoförü, mahsur kalan İtalyan öğrenciyi 1.500 km uzaklıktaki evine ücret almadan götürdü
Video | İstanbul'un 'bitmeyen gerilimi': Taksi esnafı İBB projesi için ne düşünüyor?
Taksi şoförleri derneğinin başkanı Jean Barriera, taksilerin imajının kirletilmesinin önüne geçmek için davayı açtıkları belirterek cezaların yeterli bulmadıklarını söyledi.

Paris taksi tarifesine göre Charles de Gaulle havaalanından şehir merkezinde ulaşım bölgesine göre 53 ve 58 euro ile ücretlendiriliyor.


 

HABERE YORUM KAT