Trump'ın davasında bir kişi kendini ateşe verdi

Trump'ın davasında bir kişi kendini ateşe verdi

New York'ta eski ABD Başkanı Trump'a karşı açılan davanın görüldüğü mahkeme salonunun dışında bir adam kendini ateşe verdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı açılan tarihi ceza davasının jürisi tamamlandı. New York yargıcı Juan Merchan Cuma günü yaptığı açıklamada on iki jüri üyesinin ardından altı yedek jüri üyesinin de seçildiğini söyledi. Yargıç, "Jürinin tamamı elimizde" dedi. Böylece önümüzdeki Pazartesi günü yapılacak açılış konuşmalarının önü açılmış oldu.

Öte yandan, tüm jüri oturduktan kısa bir süre sonra mahkeme salonunun dışında şok edici bir olay meydana geldi. Bir kişi kendini ateşe verdi. Eylem, ABD'li yayıncı CNN tarafından canlı olarak filme alındı. Görüntülerde ayrıca birkaç polis memurunun yangın söndürücülerle yerde yanan kişinin yanına koştuğu görülüyor.

HASTANEYE KALDIRILDI

Polis olayla ilgili ayrıntı vermedi. ABD medyası, yangın söndürücü kullanılmadan önce polis memurlarının şahsın üzerine atladığını bildirdi. İtfaiyeden ilk etapta yorum alınamadı. Haberlere göre, adam tedavi için hastaneye götürüldü.

Adamın kendini ateşe verdiği parkte, Trump'ın destekçileri ve karşıtlarının yanı sıra medya temsilcileri de orada toplanmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT