Trenin altına itmişti: Çocuk katili hâkim karşısında

Trenin altına itmişti: Çocuk katili hâkim karşısında

Almanya’nın Frankfurt kentinde bir yıl önce meydana gelen olayda 8 yaşındaki çocuğu ve annesini raylara iten Eritre kökenli katil zanlısının davası başladı. Trajik olay Alman halkı tarafından dehşetle karşılanmıştı.

Frankfurt Ana Tren Garı'nda geçen yılın temmuz ayı sonunda yaşanan trajik olayda akli dengesi bozuk bir kişi sekiz yaşındaki çocuğu ve annesini tren raylarına itmişti. Çocuk hızlı trenin altında feci şekilde can verirken annesi son anda kurtulmuştu. Saldırgan 78 yaşındaki bir kadını da raylara itmeye çalışmış ancak kadın parmaklıklara tutunarak kurtulmuştu. 

Olayın ardından çocuk katili, cezai ehliyeti bulunmadığına hükmedilerek “Az .: 5/22 Ks 16/19” numaralı kararla  psikiyatriye sevk edildi. Ancak savcılık Eritreli saldırganın psikiyatriden çıkarılmaması için ihtiyati tedbir kararı çıkartmak amacıyla dava açtı. 

ÜÇ ÇOCUK BABASIYMIŞ

Yargıç karşısına çıkarılacak sanığın daha önce  İsviçre'de yaşadığı üç çocuk babası olduğu bildirildi. 

Öte yandan olayın ardından federal hükümet, demiryolları ve federal polis daha fazla güvenlik sağlamak amacıyla bir çalışma grubu oluşturdu. Raylara erişimin işaretleme ya da parmaklıklarla engellenmesi gibi tedbirler masaya yatırıldı. Ancak korona salgını nedeniyle bazı bölgelerin dışında denetimler ertelendi. 

Olayın ardından Frankfurt Ana Tren Garı’nda yeni kamera sistemleri kuruldu.  Önlemler sıkılaştırıldı ve ek güvenlik önlemleri de alındı. 

+49 - FRANKFURT

FOTO: Arne Dedert / DPA

HABERE YORUM KAT