Tolga Karel yıllar sonra ekranlara dönüyor

Tolga Karel yıllar sonra ekranlara dönüyor

ABD'de tır şoförlüğü yapan Tolga Karel, yıllar sonra ekranlara geri dönüyor. TV8 dizisinde rol alacak olan Karel, Acun Ilıcalı'ya "Büyük patron" diyerek teşekkür etti.

TV8 ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Acun Medya'nın yapımcılığını üstlendiği yönetmen koltuğunda Süleyman Mert Özdemir'in oturduğu Sıfırıncı Gün dizisi izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Sıfırıncı Gün dizisine dahil olan bir isim herkesi şaşırttı.

Bir dönemin fenomen yapımlarından olan Yaprak Dökümü dizisinde hayat verdiği Oğuz karakteri ile hafızalarda yer edinen Tolga Karel, 5 yıl aranın ardından Sıfırıncı Gün dizisi ile oyunculuğa döndü.

Dizinin fragmanını yayınlayan Karel, "5 yıl sonra efsane bir dönüş, Benim için muhteşem bir ekiple çalışmak gerçekten gurur verici. Umarım karakterimi beğenirsiniz. Büyük patron Acun Ilıcalı" notunu düştü.

TOLGA KAREL KİMDİR?

Tolga Karel, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitimine Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı. 2 sene devam ettikten sonra konservatuar okumaya karar veren Karel, Paris Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Eğitimini bitirdikten sonra müzik sektöründe yerli birçok sanatçıyla çalışan Karel, Ebru Gündeş, Özcan Deniz, Hande Yener gibi sanatçıların albümlerinde söz yazarlığı da yapmıştır.

Tolga Karel, 1999 yapımı yönetmenliğini Necati Aslan'ın yaptığı ''Gece Şahinleri'' adlı sinema filmiyle oyunculuk kariyerine başladı.

2000 yılında başlayan televizyon dizisi olan Evdeki Yabancı adlı romantik komedi dizisinde Tekin karakterini canlandıran Karel, en büyük başarıyı Yaprak Dökümü adlı dizide yakaladı. 5 sezon süren dizide ''Oğuz Ayhan'' karakterini canlandırdı.

2014 yılında yapımcılığını Acun Ilıcalı'nı yaptığı Survivor yarışmasına katılan Karel, yarışmada 102 gün kalmayı başardı.

2015 yılında yönetmenliğini Celal Çimen'in yaptığı ''Kod Adı: K.O.Z '' adlı sinema filminde İstanbul Emniyeti İstihbarat Müdürü ''Remzi Akkaya'' karakterini canlandırdı. 2016 yılında çekimlerine başlanan 'Kalbimdeki Yabancı' adlı dizisi yayınlamadan sona erdi.

2011 yılında Azeri Manken Günay Musayeva ile evlenen ve evlilikleri 2015 yılında sona eren Karel'in bu evlilikten Cihangir adında bir çocuğu oldu. ABD'ye yerleşme kararı alan ve 2016 Sarah Scotti ile Dominik'te bir kez daha evlilik masasına oturan Karel'in bu evliliğinden Mia Margaret adında bir kızı olmuştur.

ABD'de iş kurmaya karar veren ve SakaMedical isminde şirket kuran Karel, burada sağlık turizmi işine girdi ancak istediği başarıyı yakalayamadı ve iflas vermek zorunda kaldı.

Tolga Karel, şu anda ABD'de tır şoförlüğü yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum