TOAB Ess’den İslamcı teröre kınama: “Asıl hedef laikler”

TOAB Ess’den İslamcı teröre kınama: “Asıl hedef laikler”

TOAB Ess / Nur bir basın açıklaması ile Avrupa’daki peş peşe gerçekleşen radikal İslamcı saldırıları ve terörü kınadı. Açıklamada asıl hedefin Avrupa’da yaşayan ve Avrupa’ya ait olan laik Müslüman toplumu olduğuna işaret edildi.

Önce Fransa’daki radikal İslamcı saldırılar ardından Avusturya’da meydana gelen kanlı dinci terör olaylarına bir kınama da Tükçe gönüllülerinden geldi.

Esslingen / Nürtingen ve Geniş Çevresi Türk Okul Aile Birlikleri (TOAB) Derneği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada hedefte sosyal barış olduğuna işaret dikkat çekildi.

TOAB Ess / Nur’un köktendinci terörle ilgili kınama açıklaması şöyle:

Hedef kim?

Terörün dili, dini, rengi ve kökeni olmaz.

Kimden ve nerden gelirse gelsin, hangi sebepten olursa olsun, insan canına kasteden nefret ve ölüm kusan teröristler öncelikle içinde yaşadığımız toplumdaki sosyal barışı hedeflemişlerdir.

Asıl hedef Avrupa’da yaşayan ve Avrupa’ya ait olan laik Müslüman toplumdur.

Asıl hedef iç karışıklıktır.

Asıl hedef kardeşlik, dostluk ve hoşgörüdür.

Asıl hedef kutuplaşmadır, sınıf farklılıkları yaratmaktır.

Asıl hedef siyasi istikrarsızlıktır.

Buna asla izin vermeyiz.!

Büyük üzüntü içindeyiz. İçinde yaşadığımız özgürlükçü ve laik toplum ile dayanışmamız tamdır. Hiçbir güç Avrupa’nın bir parçası olan İslam’ın ve göçmen kökenli Avrupalıların birlikte huzur, barış ve umutla bir arada yaşamalarına engel olamaz. Bunu bozmaya çalışan provokatörler, siyasi malzeme yapmaya çalışan zihniyet  her alanda gerekli cevabı alacaktır.

Sağduyulu insanımızın  İslamcı terör grupları ve gerçek İslam arasındaki ayrımı yapacağını biliyoruz.

Türk Alman Fransız Avusturyalı ayrımı yapmadan özellikle ilkokul çocuklarının eğitimlerinin daha en başlarında böyle haberlere maruz kalması hem pedagojik hem de psikolojik açıdan tedirgin edici ve üzücüdür.

Önce Fransa’daki İslamcı katliamda 4 kişi yaşamını yitirmişti. Ardından Avusturya’nın Viyana kentinde 4 kişi radikal İslamcı terörün kurbanı oldu.  7’si ağır 15 kişi yaralandı. Terör odaklarını ve zihniyetini bir kez daha kınıyor, yaşamını yitirenleri rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

+49 – ESSLİNGEN

HABERE YORUM KAT