TKP'nin İBB adayı Gökdemir: İsraf falan değil, hırsızlık bu

TKP'nin İBB adayı Gökdemir: İsraf falan değil, hırsızlık bu

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Gazeteci Orhan Gökdemir, Beylikdüzü'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Gazeteci Orhan Gökdemir, beraberindeki TKP heyeti ile Beylikdüzü’nde halkla bir araya geldi ve demokratik kitle örgütlerine ziyarette bulundu.

Beylikdüzü Emekliler Lokali’nde yurttaşlarla sohbet eden Gökdemir, burada yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Bu son seçiminiz olmayabilir ama belki ilk seçiminiz olabilir. Belediye nedir? Bir anonim şirketi mi? Başına bir Ceo oturtuyorlar. Varlık amacı kamu hizmeti olan bir kamu kuruluşunda şirketler kar ettirilmeye çalışılıyor. Su, temizlik hizmeti satılıyor halka. 'Suya zam yaptık. Paranız yoksa suyunuz akmasın' diyorlar. Bunu değiştirmemiz lazım. Bunun için de örgütlenmemiz lazım. Örgütlü bir halk bu yüzden istemiyorlar. Depremde gördünüz, deprem bölgesi için makineleri, bir planları yok. Makineleri de müteahhitlere zimmetlemişler. Komünistlere vereceğiniz her oy çok kıymetli. Bir belediyeye sokacağınız komünist bir belediye meclis üyesi, o belediyedeki hırsızları ifşa edecek, orada onlara engel olacaktır.

"İSRAF DEĞİL HIRSIZLIK, GÜNAH DEĞİL SUÇ BU"

Karşı tarafta 'İsrafı önledik, düzelttik…' diyorlar. Arkadaşlar adını koyalım şunun. Fazla yemiş falan değiller, israf falan değil hırsızlık bu. Çalıyorlar. Yargılanmaları gerekir. Hakkında dava açılmış hırsızlardan biri var mı? Yok. Hatırlar mısınız belediyeyi aldıklarında bir yığın araç gösterdiler. Hırsızlık bu. Peki niye suç duyurusunda bulunulmadı? İsraf değil bu arkadaşlar. İsraf dinseldir. 'Günah işlemişler' derler. Bu dünyada ne yapacağız bunu konuşalım. Bu hırsızlığı yağmayı nasıl engelleyeceğiz.
70 yıllık yağma ile oluşmuş düzeni kim ‘2 yılda düzeltirim’ derse yalan söylüyor. Bu sadece belediye işi değil. Bu Türkiye’nin tamamının planlama sorunudur.

Ama mesele şu… Karşımızdakiler bu düzen sürsün istiyor. Sermaye düzeni bunun devam etmesini istiyor. O Kanal İstanbul güzergahı Anadolu’dan göç edip gelmiş yoksulların ikamet alanı. Şimdi oralar da ranta açılıyor..."

3.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-20-34-38-42ab94d6.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-20-34-37-93e25d17.jpg

ARTI49

HABERE YORUM KAT