TKP'den Almanya'da çarpıcı pankart

TKP'den Almanya'da çarpıcı pankart

TKP Münih temsilcilerinden Anıl Acar ve Nazlı Cihan’ın Almanca - Türkçe olarak yaptıkları konuşmalarda TKP’nin AK Parti düzenine neden karşı olduğu maddeler halinde sıralandı...

Türkiye Komünist Partisi (TKP) kuruluşunun 101. yılında Almanya’nın Duisburg, Berlin, Hannover ve Münih şehirlerinde “Şimdi Sosyalizm Zamanı” başlığı altında eş zamanlı olarak etkinlikler düzenledi. Berlin’in ünlü Türk Mahallesi Kreuzberg köprüsüne “Haramilerin Saltanatını Yıkacağız” pankartı asılırken Münih’te gerçekleştirilen etkinlikte “düzen değişikliğini oturup beklemeyeceğiz” açıklaması yapıldı.

TKP Münih temsilcilerinden Anıl Acar ve Nazlı Cihan’ın Almanca - Türkçe olarak yaptıkları konuşmalarda TKP’nin AK Parti düzenine neden karşı olduğu maddeler halinde sıralandı. 

TKP 2023 İÇİN ÇAĞIRIDA BULUNDU…

Türkiye Komünist Partisi’nin AK Parti karşısında bir gün öyle, bir gün böyle davranmadığı, AKP ile arasına kalın ve kalıcı bir çizgi çektiğini belirten açıklamada; “AKP 2002 yılında hükümet olduğunda Türkiye’de parlamenter sistem yürürlükteydi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiği 9 Temmuz 2018 tarihine kadar, ülkemiz emekçilerine dönük son derece ağır bir saldırı gerçekleşti, uluslararası tekellerin ekonomimiz üzerindeki ağırlığı arttı, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sermaye tarafından talan edildi, kamuya ait işletmeler özelleştirme adı altında patronlara devredildi, emperyalist ülkelerle hem halkımız hem de komşu ülke halklarının zararına anlaşmalar imzalandı, ortaklıklar kuruldu. Aynı süre içinde laiklik tamamen bir kenara kondu, ülke tarihinin en karanlık, en gerici dönemine girildi” denildi.

SORUN TEK BAŞINA BAŞKANLIK SİSTEMİ DEĞİL…

Yapılan açıklamada; “Türkiye Komünist Partisi, başkanlık sistemine mutlak olarak karşıdır. TKP iktidarın Meclis’te tekleşmesi, hükümetin Meclis içinden seçilmesi ve Meclis tarafından denetlenmesinden yanadır. Sözde kuvvetler ayrılığını savunup yasama organı ile yürütme organını birbirinden ayırarak hükümete olağanüstü yetkiler veren sahte demokrasi yerine, TKP, bütün yetkinin mecliste toplandığı, halkın karar alma süreçlerine katıldığı bir siyasal yapının kurulmasını hedeflemektedir” denildi.

KAYNAK: ODA TV-DENİZ GEZGİNCİ

Fotoğraf: Oda Tv

HABERE YORUM KAT