Titanik'in zengininin saati rekor fiyata satıldı

Titanik'in zengininin saati rekor fiyata satıldı

"Titanik" 1912'de battığında, milyoner John Jacob da öldü. Adam, altın bir cep saati taşıyordu. Saat kurtarıldı ve şimdi Büyük Britanya'da açık arttırmaya çıkarıldı. Fiyatı muazzam; o kadar ki, gemi enkazından çıkan diğer tüm parçalardan daha yüksek...

Bir "Titanik" yolcusunun altın cep saati Cumartesi günü İngiltere'de yapılan bir müzayedede rekor bir değere ulaştı. İngiliz haber ajansı PA'ya göre, bir zamanlar milyoner John Jacob Astor'a ait olan parça Cumartesi günü yapılan açık arttırmada 1.175 milyon sterline (yaklaşık 1.4 milyon avro) alıcı buldu. En yüksek teklifi veren ABD'li özel bir koleksiyoncu oldu.

Merkezi İngiltere'nin Wiltshire bölgesinde bulunan müzayede evi Henry Aldridge & Son'a göre bu, saati şimdiye kadar açık artırmaya çıkarılan en değerli "Titanik" hatırası yapıyor. Daha önce bu unvan, batış sırasında çalınan ve 2013 yılında aynı müzayede evinde 1,1 milyon sterline el değiştiren bir kemana aitti.

EN SON SİGARA İÇERKEN GÖRÜLMÜŞTÜ

Müzayedeci Andrew Aldridge, PA'ya verdiği demeçte "Titanik" hatıraları için gerçekleşen fiyatları "kesinlikle inanılmaz" olarak nitelendirdi. Bu fiyatlar sadece eşyaların önemini değil, aynı zamanda 1912'de batan gemiye duyulan hayranlığı da yansıtıyordu.

Gemideki en zengin yolcu olduğu söylenen Astor, gemi bir buzdağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'te batmaya başlarken en son sigara içerken görülmüştü. Daha önce eşi Madeleine'in bir filikaya binmesine yardım etmişti. Madeleine kurtulmuştu.

Astor'un cesedi "Titanik"in 15 Nisan 1912'de Atlantik'te batmasından bir hafta sonra bulundu. Üzerinde isminin baş harfleri bulunan saat kişisel eşyaları arasındaydı. Müzayede evine göre, saat aileye iade edildikten sonra tamamen restore edildi ve Astor'un oğlu tarafından takıldı.

ARTI49

FOTOĞRAF: X

HABERE YORUM KAT