Ticari satışlar geriledi, ama: Almanya’daki otomobil sayısı artıyor

Ticari satışlar geriledi, ama: Almanya’daki otomobil sayısı artıyor

Korona döneminde Almanya’daki otomobil sayısı, üretim ve ticari satışlardaki gerilemeye rağmen fazla düşmedi. Hatta, tersine, Almanya’daki otomobil sayısı geçen yıla göre 400 bin civarında arttı.

Otomotiv sektörünün gelişkinliği ve Alman otomobil markalarının dünya çapındaki başarıları üzerinde yükselen Alman ekonomik mucizesinin, “koronavirüs günlerinde çok önemli bir gerileme yaşamadığı” ortaya çıktı. Ticari satışlar ve alınan yeni otomobil ruhsatı sayısındaki düşüşe rağmen, toplam otomobil sayısında ekim ayı itibariyle geçen yıla göre 460 bin adetlik bir artış saptandı. Almanya otobanlarında ekim ayı itibariyle 48 milyon 176 bin adet insan ve yük taşıyan araç bulunuyor.  

CAR-Institut tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, Almanya piyasasına 2020’de 2 milyon 900 bin civarında yeni otomobil sürülecek. Bu rakamın son 20 yılın en düşük rakamı olduğuna dikkat çeken CAR-Institut uzmanları, geçen yıla göre yeni araç ruhsatında yüzde 20’lik bir gerileme olduğuna dikkat çektiler.

Öte yandan DPA’nın konuyla ilgili haberinde, halen Almanya otobanlarında trafiğe çıkan yaklaşık 10 milyon otomobilin 15 yaşından büyük olduğu belirtildi. Bu rakamın toplam otomobillerin yüzde 21’ine karşılık geldiği, dolayısıyla Almanya caddelerindeki her 5 otomobilden birinin “eski model” sayılması gerektiği ortaya çıktı. 

+49-FRANKFURT

FOTO: Mohssen Assanimoghaddam/DPA

HABERE YORUM KAT