Thüringen’de bir neo-Nazi, belediye başkanı olmak için aday oldu!

Thüringen’de bir neo-Nazi, belediye başkanı olmak için aday oldu!

Thüringen'in en tanınmış neo-Nazi'si Tommy Frenck, Hildburghausen bölgesindeki Kloster Veßra kasabasının belediye başkanı olmak istiyor.

Thüringen'in en tanınmış neo-Nazi'si Tommy Frenck, ikamet ettiği yer olan Kloster Veßra'nın belediye başkanı olmak ve uzun süredir görevde olan Wolfgang Möller'e karşı rekabet etmek istiyor. Belediye seçim komitesi Salı akşamı Frenck'in adaylığını doğruladı.

Frenck, bir Nazi posta işletmesi ve Kloster Veßra'da aşırı sağcılar için bir buluşma yeri olarak hizmet veren bir restoran işletiyor. Kesin bir dille, düzenli olarak Adolf Hitler'in destekçisi olduğunu iddia ediyor.

Thüringen Solunun parlamento grubu da vatandaşlara Frenck'in seçimleri kazanmasını engelleme çağrısında bulundu. Anti-faşizm sözcüsü Katharina König-Preuss, tüm demokratik partilerin "yıllardır Kloster Veßra'yı neo-Nazi sahnesi için ülke sınırlarının çok ötesinde bir sığınak haline getirmeye çalışan bir neo-Nazi'ye karşı bir duruş sergilemesi gerektiğini" söyledi.

Görevdeki belediye başkan Möller en son 2016 yılında oyların yüzde 95'ini alarak yeniden seçilmişti. Şimdi ise belediye başkanının tek rakibi neo-Nazi Frenck.

Artı49

HABERE YORUM KAT