Tesla bir fırıncıya 2 bin Dolar tazminat ödedi

Tesla bir fırıncıya 2 bin Dolar tazminat ödedi

İptal edilen bir pasta anlaşması Kaliforniya'da heyecan yarattı: Bir fırıncının Tesla etkinliği için 4000 pasta pişirmesi gerekiyordu. Tesla son dakikada siparişi iptal etti. Ancak Musk, telafi sözü verdi ve tuttu.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın Kaliforniyalı bir fırını 4000 mini tart siparişiyle baş başa bırakmasının ardından, şimdi fırın sahibine tazminat ödedi. Musk, fırıncıya masraflarını karşılaması için 2000 dolar verdi.

San Jose'deki küçük bir fırın, Sevgililer Günü'nde Tesla'dan 2000 mini kek talebi aldı. Kısa bir süre sonra sipariş iki katına çıktı. Çalışanlar küçük pastaları zamanında yetiştirmek için canla başla çalıştı. Ürünlerin teslim edilmesine kısa bir süre kala, şirketin bir temsilcisi aniden siparişi iptal etti. Kararın yönetim düzeyinde alındığına dair bir açıklama yapıldı.

"AÇIKÇA GÖRDÜM"

Şirket sahibi Voahangy Rasetarinera geçen hafta Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Tesla'nın kurumsal kültürünün hesap verebilirlik yerine kolaylığa öncelik verdiğini ve benim gibi küçük işletme sahiplerinin geçim kaynaklarını göz ardı ettiğini açıkça gördüm" dedi.

Olay, birçok medya kuruluşunun haber yapmasıyla büyük bir heyecan yarattı. Elon Musk da hikayeden haberdar oldu. Musk, "Olayı yeni duydum. Fırınla aramızdaki sorunu telafi edeceğiz" derken, "İnsanlar her zaman Tesla'nın elinden gelenin en iyisini yapacağına güvenebilmeli" diye belirtti.

Fırın, Tesla'nın 2 bin doları ödediğini doğrularken, "Bu bizim küçük işletmemiz için çok büyük bir para" denildi.

ARTI49

FOTOĞRAF: www.thegivingpies.com

HABERE YORUM KAT