Tesla 1.6 milyon otomobilini geri çağırdı

Tesla 1.6 milyon otomobilini geri çağırdı

Tesla, Çin'deki yaklaşık 1,6 milyon otomobilini geri çağırıyor! Sorun ise yazılımsal...

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bir yazılım sorunu nedeniyle Çin'deki yaklaşık 1,6 milyon otomobilini geri çağırıyor.

Yapılan açıklamaya göre, sorun sürücü destek sistemi ve kapı kilitleme sistemindeki sorunlarla ilgili. Yetkili, bu sorunların sürüş sırasında güvenlik risklerine yol açabileceği ve aracın çarpışma riskini artırabileceği uyarısında bulundu.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ GEREKİYOR

Bu durumdan özellikle 1.61 milyon ithal Model S, Model X ve Model 3 elektrikli otomobilin yanı sıra Çin'de üretilen ve üretim tarihi Ağustos 2014 ile Aralık 2023 arasında olan ilave Model 3 ve Model Y araçları etkilendi. Geri çağrılan otomobiller şimdi bir yazılım güncellemesi alacak.

Aralık ayında Tesla, yine sürüş asistanıyla ilgili sorunlar nedeniyle ABD'de yaklaşık iki milyon aracı geri çağırmıştı. Bu asistan aracın hızını trafiğe göre ayarlıyor ve aracı kendi şeridinde tutuyordu.

Çin, artan müşteri sayısıyla Tesla için önemli bir pazar. ABD'li şirketin Şanghay'da geçen yıl 900.000 aracın üretildiği büyük bir üretim fabrikası da bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT