Teşkilattaki “aşırı sağ” skandala rağmen: Bakan Seehofer’den poliste ırkçılık araştırmasına ret

Teşkilattaki “aşırı sağ” skandala rağmen: Bakan Seehofer’den poliste ırkçılık araştırmasına ret

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, polis teşkilatına yönelik kurumsal ırkçılık iddialarına bağlı bir araştıma yapılmasına karşı çıktığını bir kez daha tekrarladı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki polis teşkilatında aşırı sağcı polislere ait beş sohbet odasının ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma sürerken,  Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer bir açıklama yaparak  teşkilatta ırkçılık araştırmasına karşı çıktığını bir kez daha dile getirdi. 

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili siyasetçi Seehofer, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada Kuzey Ren-Vestfalya'daki olaylar hakkında “Bu karnımıza indiirlmiş bir yumruk oldu. Ancak polis memurlarının ezici çoğunluğunun anayasamıza bağlı olduğuna inanıyorum” dedi. Sadece polisi ele alan, teşkilattaki kurumsal ırkçılık iddiaları çerçevesinde gerçekleştirilmek istenen araştırma için de Bakan Seehofer “Bu çalışma benimle yapılmayacaktır" diye konuştu.

Toplumun geneline yayılan bir ırkçılık araştırmasına ise yeşil ışık yakan Bakan bu plan üzerinde çalıştıklarını belirtti. Buna karşılık Seehofer, aylar önce Anayasayı Koruma Dairesi'ni eylül ayı sonuna kadar güvenlik makamlarında aşırı sağla  ilgili bir rapor hazırlaması için  görevlendirmişti. 

Polis teşkilatında ırkçılığın araştırılmasında bilim adamlarını reddetmesi ise  sadece Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD), Sol Parti ve Birlik’90 / Yeşiller partil politikacıları tarafından eleştirilmedi.

Ünlü Alman şovmen ve mizahçı Jan Böhmermann konuya ilişkin tepkisini daha sonra sildiği bir Tweet’le sosyal medyada ortaya koydu: “Horst Seehofer hakkında öfkeyle üç kötü söz söyledim. Federal İçişleri Bakanı'ndan bir polis memurunun oğlu olara tekrar özür dilemek istiyorum.” Böhmermann, #DankePolizei (Teşekkürler Polis) etiketini kullandı.

+49 - BERLİN

FOTO: Fabian Sommer / DPA

HABERE YORUM KAT