Temmuz ayı itibariyle Almanya'dan diğer ülkelere seyahatlerde kurallar neler ?

Temmuz ayı itibariyle Almanya'dan diğer ülkelere seyahatlerde kurallar neler ?

Korona virüsünün delta varyantı hızlı bir şekilde yayılıyor olsa da Federal Dışişleri Bakanlığı birçok ülke için seyahat uyarısını kaldırdı. Daha önce korona risk bölgesi olarak kabul edilen Türkiye dahil 80'den fazla ülke değişikliklerden etkileniyor.

1 Temmuz'dan itibaren, yalnızca yüksek insidanslı ve virüs varyant bölgelerine (yedi günlük insidansı 200'ün üzerinde olan ve delta varyantı gibi mutasyonların geniş çapta yayıldığı bölgelere) seyahatlere karşı uyarılar verilecek

Ancak bu seyahat planı yapan vatandaşlar için pek bir şey değiştirmiyor. Federal Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarılarını caydırıcı bir etken olması için koyuyor, ancak  tatilcilerin rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal etmele hakları da bulunuyor.

Birçok yerde, Almanya'dan seyahat eden vatandaşlar ya negatif bir test sonucuna ihtiyacı var ya da tamamen aşı olduklarını veya iyileştiklerini kanıtlamaları gerekiyor. Bazı ülkelere giriş için de bir form doldurulması talep ediliyor. Almanya'ya dönerken vatandaşların dikkate alması gereken ek bir kaç madde daha var. Örneğin, bir virüs varyant alanından (şu anda dünya çapında 40 ülke, Avrupa'da: Portekiz ve Büyük Britanya; 1 Temmuz 2021 itibariyle) Almanya'ya geri dönüşlerde vatandaşlar 14 gün karantinada olmalıdır. Bu kural aşılananlar ve iyileşenler için de geçerli.

TÜRKİYE

Almanya vatandaşlarına Türkiye'ye seyahati tavsiye etmiyor, ancak artık bir seyahat  uyarısı verilmiyor. İran'dan giriş ve Yunanistan'a çıkış konusunda hala kısıtlamalar var. Uçakla seyahat edecek yolcuların bir form doldurması ve negatif bir PCR testi (en fazla 72 saat) veya hızlı bir test (en fazla 48 saat) sunması gerekiyor. Bu kural 6 yaşından büyük çocuklar için de geçerli. Türkiye'den Almanya'ya geri dönerken, negatif bir test sonucu da sunulmalıdır. 

İSPANYA

AB vatandaşlarının İspanya'ya girişlerine izin veriliyor. Risk altındaki bir bölgeden gelen herkesin ülkeye girişlerde negatif bir test sonucu veya tam aşılama veya iyileşme belgesi ibraz etmesi gerekiyor. Almanya risk bölgeleri arasında yer almamaktadır. Uçakla seyahat edecek yolcuların bir form doldurması gerekmektedir. Girişte ateş  ölçümleri yapılabilir. Endülüs, Navarre, La Rioja, Bask ülkesi ve Ceuta Exclave özerk topluluklarına gerekli olmayan turistik geziler şu anda tavsiye edimiyor.

FRANSA

Fransa'da, Ekim 2021'e kadar sınırlarda kontroller olacak. 11 yaş ve üstü kişilerin ülkeye girişte negatif bir PCR veya antijen testi ibraz etmeleri gerekmektedir (en fazla 72 saat). Buna ek olarak, Fransa'ya seyahat edenlerin Covid-19 semptomlarına sahip olmadıklarını belirten bir form doldurulması gerekmektedir.

HOLLANDA

Almanya'dan gelen yolcuların girişte herhangi bir test sonucu göstermeleri gerekmiyor. Bununla birlikte vatandaşlar, hava yolu ile seyahat ediyorlarsa yine de bir sağlık beyanı formu doldurmak zorundalar.

BELÇİKA

Belçika'ya girişten önce, elektronik bir yolcu bulucu formu doldurulmalı ve yetkililere elektronik olarak gönderilmelidir. Formu yanınızda taşımanız gerekir, aksi takdirde para cezası ile karşı karşıya kalırsınız.

 

HABERE YORUM KAT