Telefon açtırmaya yine zam geldi

Telefon açtırmaya yine zam geldi

Ay başında 170'ten 500 liraya çıkarılan yurt dışından getirilen telefon (IMEI) kayıt ücreti, Ocak ayından geçerli olmak üzere 618 liraya çıkarıldı. Bir ayda gelen zam yüzde 263,5'i buldu.

FRANKFURT - Türkiye'deki ekonomik kriz nedeniyle kaynak arayışı içerisinde olan hükümet, çareyi vergileri arttırmakta buldu. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşları yakından ilgilendiren telefon açtırma ücretlerine de yine zam yapıldı.

Bir ayda yüzde 263,5 zam

3 hafta önce 170 liradan 500 liraya yükseltilen yolcu beraberinde getirilen telefon kayıt ücreti, 1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere 618 liraya çıkarıldı. Böylelikle bir ay içerisinde yapılan zam oranı yüzde 263,5 oldu.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, bugün yayımlanan Resmi Gazete ile birlikte 2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki zam oranı da belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre bu yıl için yeniden değerleme oranı, yüzde 23.73 olarak açıklandı.

Belirlenen bu oran 2019 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve cezalardaki artışa da esas teşkil edecek. Bu kapsamda IMEI kayıt harcı olarak da bilinen “Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı” da yeniden değerleme oranında artırılacak.

Türkiye’de yurtdışından getirilen cep telefonları için 2012 yılının ikinci yarısında yürürlüğe giren kayıt harcı, 7 yılda 6 kat zamlanmış olacak.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum