Tatilden dönüşler ve ikinci dalga endişesi çakıştı: Seyahat pandemiyi tırmandırıyor

Tatilden dönüşler ve ikinci dalga endişesi çakıştı: Seyahat pandemiyi tırmandırıyor

Almanya’da yeni koronavirüs vakalarının Türkiye ve Kosova’dan dönenler arasında sıklıkla görülmesi Alman basınında öne çıkan konular arasında yer aldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan yorumda Almanya’da son günlerde  artan yeni koronavirüs vakalarına ve bunda tatilden dönenlerin oynadığı role yer veriliyor. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Alman hükümetinin pandemiyle mücadele konusunda yetkili bilim kuruluşu Robert Koch Enstitüsü, en çok yeni vaka sayısı tespit edilen tatilciler arasında Kosova ve Türkiye’den dönenlerin başı çektiğini açıkladı. 

Gazetedeki yorumda bununla ilgili olarak şu satırlar dikkat çekti:

“Balkan ülkeleri ve Türkiye’ye gidenlere dair veriler bu kişilerin turistik amaçlı gitmediğini, daha çok ailelerini ziyaret ettiklerini ortaya koyuyor. Bu ihtiyaca karşı çıkacak bir durum olmasa da virüse karşı korunmada dikkatsiz oldukları göze çarpıyor. O nedenle de virüsü taşıyanların göçmen kökenli vatandaşlar olduğu bir durumda turistlere yönelik seyahat uyarıları vermenin getirisi olamaz. Tatilden dönenlerin virüsün yayılmasında oynadığı role dair bilgi ise henüz yok. Üstelik tatile gitmeyen, evde kalanlar test edilmezken tatilcilerin daha sık test edildiği de ortada. Bilinen tek şey, seyahat etmek pandemiye ve karışıklığa katkıda bulunuyor.”

+49 – FRANKFURT

FOTO: Vicko Mozara on Unsplash

HABERE YORUM KAT