Tatilciler için en güvenli 10 ülke

Tatilciler için en güvenli 10 ülke

Küresel Barış Endeksi (GPI) bu yıl seyahat etmek için en güvenli ülkelerin hangileri olduğunu paylaştı.

Tatile nereye gidileceğine karar verirken gidilecek yerin güvenliği pek çok kişi için önemli bir rol oynuyor. “tz.de” haberine göre seyahat ederken güvenlik nedeniyle kaçınmanız gereken bazı ülkeler var. Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP) uzmanları, her yıl yayınladıkları Küresel Barış Endeksi'nde (GPI), seyahat edenlerin güvenlikleri konusunda endişelenmelerine gerek olmayan ülkeler hakkında bilgi veriyor. İç ve dış çatışmalar, suç oranları, terörist faaliyetler, şiddet içeren gösteriler, komşu ülkelerle ilişkiler ve bir ülkenin askerileşmesi gibi faktörler incelendi.

İZLANDA

Uzak kuzeydeki ülke dünyanın en güvenli seyahat destinasyonu. Önceki yıllarda olduğu gibi İzlanda bir kez daha en huzurlu ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Gezginlerin başkent Reykjavik'e yapacakları bir seyahatte ya da pitoresk manzaralar arasında yapacakları yürüyüşlerde güvenlikleri konusunda endişelenmelerine gerek yok.

DANİMARKA

Danimarka bu yılki Küresel Barış Endeksi'nde (GPI) ikinci sırada yer alıyor. Ülkenin genel puanı geçen yıla göre gerilemiş olsa da, Almanya'nın komşusu olan ülke dünyanın en güvenli tatil yerlerinden biri. Gezginler sadece güzel doğada değil, aynı zamanda Kopenhag'ın rahat metropolünde de huzur buluyor.

İRLANDA

Geçtiğimiz yıl İrlanda Küresel Barış Endeksi'nde (GPI) ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte, ülke hala dünyanın en güvenli seyahat destinasyonlarından biridir. Zümrüt Ada'nın uçsuz bucaksız manzaraları ve güçlü kayalıkları İrlanda'yı yürüyüşçüler için popüler bir tatil yeri haline getiriyor.

YENİ ZELANDA

Uzak diyarlardaki Yeni Zelanda özellikle sırt çantalı gezginler ve macera arayanlar arasında popülerdir. Bunun başlıca nedeni düşük suç oranıdır. Ancak Yeni Zelanda, Küresel Barış Endeksi'nin (GPI) diğer değerlendirme kriterlerinde de çok iyi puanlar almaktadır.

AVUSTURYA

Komşu Alman ülkesi, en güvenli tatil destinasyonlarının uluslararası karşılaştırmasında 5. sıraya yükseldi. Avusturya bu yıl önceki yıllara göre biraz daha az güvenli olarak değerlendirilse de, ülke son derece güvenli olarak kabul ediliyor. Tek puan kesintisi güvenlik personeli sayısının azlığı nedeniyle yapıldı.

SİNGAPUR

Singapur da neredeyse tüm kategorilerde çok iyi puanlar alıyor. Sadece mevcut yeniden silahlanma politikası ve artan silah ithalatı, ülkenin en güvenli tatil yerleri arasında 6. sırada yer almasını sağlıyor. Rahat bir tatil için ülke turistler için hala tavsiye edilebilir.

PORTEKİZ

Bu tatil beldesi Güney Avrupa'nın ve dünyanın en huzurlu yerlerinden biri. Portekiz düşük suç oranı ve düşük terör tehdidiyle öne çıkmaktadır. Ülkenin plajları mükemmel bir aile destinasyonudur. Kültür meraklıları da Porto ve Lizbon'da emin ellerde.

SLOVENYA

Slovenya, 2020'de ilk ona bile girememiş olsa da bu yıl ziyaret edilebilecek en huzurlu 8. ülke. Ayrıca tatilciler için sunabileceği çok şey var.

JAPONYA

Japonya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da seyahat edilebilecek en güvenli ülkeler sıralamasında 9. sırada yer alıyor. Bunun temel nedeni düşük suç oranıdır. Asya ülkesinde olduğu kadar az hırsızlık ya da cinayetin işlendiği başka bir ülke neredeyse yok. Sadece komşu Güney Kore ile olan zorlu ilişki Japonya'ya karşılaştırmada birkaç puana mal oluyor.

İSVİÇRE

Uluslararası bir karşılaştırmada dağlar ülkesi 10. sırada yer alıyor. Bunun nedeni İsviçre'nin tatilciler için güvensiz olması değil. Aksine, İsviçre diğer birçok ülkeden çok daha fazla silah ihraç etmektedir. Ancak gölleri, dağları ve çeşitli yürüyüş parkurlarıyla İsviçre özellikle güvenli bir doğa deneyimi sunmaktadır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT