Tatil planları yapanlar bunlara dikkat! Almanya 'risk bölgesi'ne yeni ülkeler ekledi

Tatil planları yapanlar bunlara dikkat! Almanya 'risk bölgesi'ne yeni ülkeler ekledi

Robert Koch Enstitüsü'nün cuma günü yaptığı açıklamada korona vaka sayısındaki keskin artış nedeniyle hükümet pazar gününden itibaren Hollanda, Yunanistan ve Danimarka'nın bazı bölgelerini risk bölgeleri olarak sınıflandıracak.

Risk uyarısı, Federal Dışişleri Bakanlığı'nın bu ülke ve bölgelere turistik gezilere karşı tavsiyede bulunduğu anlamına geliyor.

Yunanistan ve Hollanda ile birlikte Almanlar için iki popüler tatil destinasyonu daha risk listesine alındı. Portekiz ve Kıbrıs, özellikle yüksek enfeksiyon oranları nedeniyle yüksek insidans bölgeleri olarak sınıflandırılıyor; bu, aşılanmamış veya iyileşmiş yolcular için 5 ila 10 günlük bir karantina anlamına geliyor.

Ancak, yeni derecelendirmelerin yalnızca kısa bir etkisi olabilir. Federal hükümet, 1 Ağustos'tan itibaren, basit risk alanlarının ve bununla birlikte ilgili kuralların tamamen ortadan kalkabileceği yeni bir giriş yönetmeliği üzerinde çalışıyor. Şu anda 82 ülke bu kategoride sınıflandırılmaktadır. Ayrıca 29 yüksek insidans ve 11 virüs varyant alanı vard.

Nüfusun büyük bir çoğunluğu seyahat kurallarının gevşetilmesine karşı. Fikir araştırma enstitüsü YouGov tarafından yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 73'ünün büyük bir çoğunluğu karantina şartlarını destekliyor. Yüzde 39'u onları olduğu gibi tutmaktan yana. Diğer bir yüzde 34'lük ise sıkılaştırmadan yana. Sadece yüzde 22'si karantina şartının hafifletilmesinden veya kaldırılmasından yana.

Ankete katılanların üçte ikisi de İspanya gibi korona riski olan bir bölgede tatil yapmanın mantıklı olmadığını düşünüyor. Yüzde 67'si bu tür bölgelere turistik gezileri reddediyor. Sadece yüzde 25'i riskli bölgelerdeki tatilleri haklı bulduklarını söylüyor. Yüzde 8'i ise herhangi bir bilgi vermemiştir.

 

HABERE YORUM KAT