Tatil Özel: Tekne Tatili mi Yazlık Tatili mi

Tatil Özel: Tekne Tatili mi Yazlık Tatili mi

Bu sene nasıl bir tatil yapmalı? Tekne tatili mi yoksa yazlık tatili mi?

Yaz tatili sezonu açılmak üzereyken sizlere TransferGo olarak tatil opsiyonları konusunda bir analiz sunma işine koyulduk. Bu sene nasıl bir tatil yapmalı? Tekne tatili mi yoksa yazlık tatili mi bana daha uygun diyenler için kriter bazlı bir tatil opsiyon analizi hazırladık. Keyifle okumanızı diliyoruz.

Uyku

Uyku tipinize bağlı olarak bu faktörde oldukça geniş bir yelpazeden bahsetmek mümkün. Eğer ki “ben hamakta uyumaya bayılırım” diyen gruptaysanız, tekne tatili sizin için uyku konusunda hayatınızın tatili olabilir. Her ne kadar kiraladığınız teknenin ebatına göre değişse de, tekne neticede sallanan bir nesne. O sebeple kararınızı bırakın iç kulağınızdaki otolit taşları versin.

Özel alan

Her ne kadar tekne özel alan konusunda harika bir alternatif gibi görünse de tatilinizi ve özel alanınınızı bir mürettebat ekibiyle paylaşacağınızı unutmamakta fayda var. Bu sebeple eğer ki tatilinizde aile mahreminizi korumak, ya da “rahatça“ geçirmek isterseniz, tatildekirala üzerinden korunaklı villa bulma şansınız oldukça yüksek. Tabii ki bunun için biraz acele etmeniz gerekebilir.

Deniz

Eğer ki yaz tatili sizin için denizse, tabii ki tekne tatilinin yerini hiçbir şey alamaz. Adeta özel iskelenizden atlarcasına deniz size her zaman bir bombalama, balıklama ya da çivileme mesafesi uzak olacak. Ama siz derseniz ki „ben havuz insanıyım“, „dalgalı suda yüzemem“ ya da “benim için yüzmek çok önemli değil” bunun için de site üzerinden sayısız villa alternatifi bulmak mümkün.

Dinlenme

Dinlenme de kişiye ve ihtiyaçlara göre çok değişkenlik gösteren bir konu. Kimimiz gözlerden uzak, izole bir şekilde tatil yapmayı yeğlerken, kimimiz de sosyalleşerek, gündelik konulardan ve stresten kendini arındırmayı başarabiliyor. Tekne konusunda gideceğiniz koylar ve size eşlik edecek ekibi özenle seçerek sakin ve doğayla baş başa bir tatil yapmanız mümkün. Sosyal izolasyon konusu sizin için önemliyse, villanızın site içinde ya da kalabalık bir muhitte olmamasına özen gösterebilirsiniz.

Özgürlük

Tekne tatilinin verdiği özgürlük hissini tekne tatili yapmış olanlarınız bilecektir. Geçtiğimiz seneden beri evlerde olmamızdan ötürü tecrübe etmemiş olanlara bu sene kesinlikle tekne tatilini denemelerini tavsiye ediyoruz. Dilediğiniz koylara yanaşarak, spontane kararlar vererek, size yeşile ve maviye doyma sözü veriyoruz.

Yemek

Yemek konusunda villa tatillerinde evlerinizde alıştığınız konfora kısa sürede ulaşmanız mümkün. Tekne tatilinde ise daha spontane, daha doğaçlama çözümler söz konusu. Deniz suyuyla pişirilmiş bir makarna denemediyseniz, bu sene deneyebilirsiniz. Tekne tatilinde yemek konusundaki bir güzellik de genelde tekne ekibinin bu konuyu üstlenebiliyor olması. Yani „bu akşam acaba ne yesek?“ derdinizi bir müddet askıya alma şansınız var.

Eğlence

Bu sene malumunuz eğlence hayatımız da son derece sekteye uğradı. Siz yine de “tatil demek eğlence demek” diyenlerdenseniz tekne tatilinizi her akşam mehtap turları formatında geçirebilirsiniz. Çocuklu bir tatilse planladığınız, bir villada çoçuklarınızla salıncak, şişme havuz ya da havuz içinde şişme yatak keyfi sürme gibi aktiviteler de tabii ki yürek ısıtan manzaralardan olacaktır.

Fiyat

Fiyat konusunda genel olarak villa ve tekne tatili konusunda çok büyük bir farklılık yok ve yelpaze bu alanda da oldukça geniş. Bu noktada kampanyaları takip edip güzel fırsatları yakalamak gerekiyor. 

İster tekne, ister ev, tercihiniz ne olursa olsun tatil kiralamanız için gerekli ödemeleri TransferGo ile güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Hepinize eğlenceli, huzurlu ve keyif dolu bir tatil diliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT