Tatar 'tanımam' dedi, Almanyalı Osmanlılar yöneticisinin babası KKTC temsilcisi çıktı

Tatar 'tanımam' dedi, Almanyalı Osmanlılar yöneticisinin babası KKTC temsilcisi çıktı

Taner Ay'ın babası Çetin Ay'ın uzun yıllardır KKTC'nin Almanya'daki fahri temsilcilerinden biri olduğu öğrenildi.

Almanya'da cinayet, kasten adam öldürmek, ağır yaralama, şantaj, fuhuş, silah ve uyuşturucu ticareti gibi birçok suçlamayla yargılanıp yasaklanan Almanyalı Osmanlılar (Osmanen Germania) isimli çetenin yöneticilerinden Taner Ay'ın tartışma yaratan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çektirdiği fotoğrafa bir yenisi eklendi.

Ay'ın babası Çetin Ay'ın da uzun yıllardır KKTC'nin Almanya'daki fahri temsilcilerinden biri olduğu öğrenildi.

Ay'ın Ersin Tatar ve üçüncü bir kişiyle birlikte çay içerken görüldüğü fotoğrafın 18 Aralık 2019’da, Ankara’daki JW Marriott Hotel'de çekilmiş.

Kıbrıs Türk basını bu iki ismin niçin biraraya geldiğini sorgularken, Ersin Tatar ilk açıklamasında "Hiç işim olmadı, adını da bilmem” dedi. Tatar, gazeteci Nazar Erişkin'in Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan programına 'Cumhurbaşkanlığı'ndan' bir mesaj göndererek, "2-3 yıl önce Ankara’da otele gelip yanıma oturdu, hiç işim olmadı, adını da bilmem" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs basını, Taner Ay ile Ersin Tatar'ın aynı gün çekildiği düşünülen ikinci bir fotoğrafını da ortaya çıkardı.

KKTC basınında, o dönem KKTC Başbakanı olan Tatar'ın dönemin Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile birlikte, fotoğrafların çekildiği tarihlerde, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetlisi olarak Ankara'yı ziyaret ettiğini yazdı. 

Tatar'ın yalanlamasına rağmen, Taner Ay ve ailesinin KKTC'nin resmi makamlarıyla ilişkilerine dair yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Buna göre, Taner Ay'ın babası Çetin Ay uzun yıllardır Almanya'nın çeşitli kentlerinde KKTC'nin fahri başkonsolosu sıfatını kullanıyor.

KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre de, şu an KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak görev yapıyor.

Taner Ay'ın da, son model arabalarından birinin plakasında KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu yazıyor. Taner Ay'ın paylaşımlarında, Porsche marka olan bu arabanın, diplomatik yeşil etiketli Alman plakasıyla çakarlı olarak kullanıldığı görülüyor.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, Ay’ın kullandığı arabanın plakasında yazan 'KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu’ yazmasını 'bir hata' olarak niteledi. Kıbrıs Star gazetesinin haberine göre Ertuğruloğlu, “Bu hatanın düzeltilmesi için Berlin’deki temsilcimizi talimatlandırdık” açıklaması yaptı.

KKTC Dışişleri Bakanı, Çetin Ay'ın KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak 2010 yılında, dönemin Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün tarafından görevlendirildiğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT