Tarihi uzlaşma: Ekonomi Bakanı Altmaier’e göre birinci sorun iklim değişikliği

Tarihi uzlaşma: Ekonomi Bakanı Altmaier’e göre birinci sorun iklim değişikliği

İklim ve ekonomi politikalarına yönelik önerilerini bir basın toplantısında anlatan Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier iklimin korunmasının artık birincil sorun olduğuna işaret etti.

Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier Berlin’deki bir basın toplantısında iklimin korunması için büyük bir sosyal uzlaşmaya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. 

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili siyasetçi cuma günü Berlin'de yaptığı açıklamada “İklim korumayı neslimizin temel ve birincil sorunu olarak anladığımıza ve buna göre hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Gelecekte, iklimin korunması konusunun  artık daha fazla arka koltukta oturmasına izin verilmemeli, öne çekilmelidir. Amaç iklim koruma ve ekonomi arasında tarihsel bir uzlaşma olmalıdır” dedi. 

Alman Basın Ajansı DPA’ya göre Altmaier, Federal Meclis seçimlerinden önce Federal Meclis ve Eyaletler Temsilciler Konseyi tarafından söz konusu taslağın onaylanması gerektiğini de bildirdi. 

Söz konusu sosyal uzlaşı taslağı eyaletlerin, belediyelerin, şirketlerin ve kuruluşların katılabileceği bir tüzük olarak adlandıran  Altmaier taslağın 2050 yılına  kadar her yıl için ulusal sera gazı azaltma hedeflerini de içermesi gerektiğini kaydetti. İklim Koruma Yasası’nda şimdiye kadar 2030'a kadar yalnızca yıllık sera gazı bütçeleri yer alıyordu.  

Altmaier tüm devlet kurumlarını “iklim hedeflerine ulaşmak ve ekonomik gücü sürdürmek için gerekli ve uygun önlemleri hızla almaya ve uygulamaya” zorunlu kılan bir iklim garantisi ve ekonomik garanti alması gerektiğini de söyledi. Rekabet ortamında iklimin korunmasına bağlı olarak ekonomi üzerindeki yüklerin de telafi edilmesi gerektiğini bildiren Altmaier, “Ekonomi ve iklim koruma aktivistleri, ancak birlikte hareket ederlerse kazanabileceklerini kabul etmelidir” dedi.

+49 - BERLİN

FOTO:  Odd Andersen / DPA

HABERE YORUM KAT