Suudi Arabistan'da bombalanan petrol tesisleri 19 saattir söndürülemiyor!

Suudi Arabistan'da bombalanan petrol tesisleri 19 saattir söndürülemiyor!

Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki yerli petrol şirketi olan Aramco tesislerinde dün Husilerin düzenlediği füzeli saldırının ardından çıkan yangını söndürme çalışmaları 19 saattir aralıksız bir biçimde devam ediyor.

Suudi Arabistan'ın, Aramco tesislerindeki iki büyük petrol deposundaki yangına sivil savunma, Aramco Şirketi ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi.

Yangının söz konusu iki depo dışındaki diğer depolara sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi. Cidde kentinde hayatın normal akışında devam ettiği bilgiler arasında yerini aldı.

Yemen'de hükümet güçlerine destek veren Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki, dün saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Yemen'deki İran destekli terörist Husi milislerin Aramco'ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerine saldırı düzenlediğini ve tesislerdeki iki petrol deposunda yangın çıktığını" ifadelerine eklemişti.

Aramco tesislerinin füzeyle hedef alındığı, saldırılarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Bu tür saldırıların Suudi Arabistan'ın yanı sıra küresel enerji güvenliğini de hedef aldığına dikkat çekildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de ise Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

 

Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT