Sürücülerin dikkatine: Plakalarda yeni kural, 60 Euro cezayla karşılaşabilirsiniz...

Sürücülerin dikkatine: Plakalarda yeni kural, 60 Euro cezayla karşılaşabilirsiniz...

Almanya'da sürücüleri 2023'de birçok yeni kural bekliyor...

Vatandaşları trafikte sayısız kural ve düzenleme bekliyor. Araç plakaları söz konusu olduğunda uyulması gereken belli kurallar var ancak plakanızın araca nasıl takılacağı hiçbir zaman net bir şekilde düzenlenmedi. Bu nedenle giderek daha fazla sayıda sürücü Velcro veya mıknatıs gibi basit yöntemler kullanıyor. Ancak tuningblog.eu'ya göre, bu artık 60 euro para cezalarıyla sonuçlanabilir.

Araç plakaları sıkıca takılmalıdır

Taşıt tescil yönetmeliğinde artık eklenti kelimenin tam anlamıyla "düzeltildi". Çünkü: plakanın sabit bir şekilde takılması şubat ayından bu yana bir zorunluluk. Araçların karayolu trafiğine girişine ilişkin yönetmeliğin yasal metninde "Plakası aracın önüne ve arkasına sıkıca takılı ve mevcut olmalıdır." ifadeleri bulunuyor. Vantuzlara, mıknatıslara ve Velcro'ya son. İşaretler ancak büyük çaba veya aletlerle çıkarılabilmelidir. Bu nedenle, basit ataşmanları daha kompakt olanlarla değiştirmek daha iyidir.

Bu kural sadece plakalar için geçerli değildir. Diğer birçok kural yasama organı tarafından belirlenir. Bazı örnekleri burada bulabilirsiniz:

  • Ayırt edici işaretler ve kimlik numaraları, siyah kenarlı beyaz zemin üzerine siyah harflerle bir araç plakasına iliştirilecektir.
  • Araç plakaları belirli bir boyuta, daha kesin olarak DIN 74069 standart sayfasına karşılık gelmelidir.
  • Araç plakaları yansıtmamalı, kirli veya lekeli olmamalıdır
  • Araç plakaları yansıtıcı olmalıdır
  • Arka plakalar aydınlatılmalıdır
  • Araç plakasına ek olarak, yalnızca tescil edilen ülke (Almanya'da D) için ayırt edici işaret eklenebilir

HABERE YORUM KAT