Sürücüler için değişiklikler: Sigorta,ilk yardım çantası ve ehliyet...

Sürücüler için değişiklikler: Sigorta,ilk yardım çantası ve ehliyet...

Artan yakıt fiyatlarına ek olarak yeni yılda Almanya’daki sürücüleri pek çok yenilik bekliyor. Haberimizin devamında değişikliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bavyera Başkanı Markus Söder’den sürücüler için iyi bir hamle geldi. Söder “yakıt freni” talebinde bulundu. Tagesschau ile yaptığı bir röportajda, toplu taşıma biletlerinin şehir için uygun olduğunu ancak "kırsalda vatandaşların özel araca ihtiyaçları olduğunu” savundu. 

Yükselen benzin ve dizel fiyatları Bavyeralı sürücüleri de bu yaz oldukça zorladı. Ayrıca yeni bir araba satın almak hala uzun bir süreç, kanun koyucu sürekli olarak yeni düzenlemeler getiriyor. Yeni yıldaki düzenlemelerin sürücüler arasında bazı rahatsızlıklara neden olması muhtemel gözüküyor.

Elektrikli araç sübvansiyonuna sınırlama

Elektrikli araç almayı düşünen sürücüler, elektrikli otomobillere yönelik sübvansiyonların önümüzdeki yıl büyük ölçüde düşeceğini bilmelidir. Maliye Bakanı Christian Lindner, yılın ortasında elektrikli araçlar ve plug-in hibritlere yönelik satın alma ikramiyesinin kaldırılacağını duyurmuştu. Şimdiye kadar, fonlama 2,1 milyar Euro ile sınırlı. 

Yeni sürücü belgesi ve ilk yardım çantası

Sürücü belgelerinin de bir son kullanma tarihi vardır. Tüm sınıfların sürücü ehliyetleri, yani otomobiller, kamyonlar ve motosikletler yönetmelikten etkilenir. 1959-1964 yılları arasında doğanların değişim için fazla zamanları yok, 19 Ocak 2023'e kadar eski model sürücü belgelerini değiştirmek için süreleri var. 

Buna ek olarak, bütün sürücülerin 1 Şubat 2023’e kadar bagajlarında DIN standardı 13164:2022'ye uygun bir ilk yardım çantası taşıması gerekiyor. Yanınıza iki adet FFP2 maskesi taşımanız da önemlidir. 

Araç sigortası daha pahalı olacak

Araç sahipleri için en önemli konulardan birisi kasko. Her yıl olduğu gibi, otomobiller için yeni bir tip sınıflandırması var. Bu sınıflandırmadan yaklaşık 13 milyon sürücü etkileniyor. Yaklaşık 4,8 milyon sürücü daha iyi tip sınıflarından yararlanacak olsa da, 2023'ten itibaren yaklaşık 8,1 milyon sürücü için daha yüksek sınıflandırmalar geçerli olacak. Ayrıca, risk değerlendirmesinde yeni bölgesel sınıflar da bulunmaktadır. Yaklaşık 10,1 milyon sürücü artışları kabul etmek zorunda kalacak.

Hangi sürücülerin değişikliğe tabi olacağı Alman Sigorta Endüstrisi Genel Birliği'nden çevrimiçi olarak kolayca sorgulanabilir. Tam kapsamlı sigorta söz konusu olduğunda, daha zayıf risk değerlendirmelerinin gelecekte yaklaşık 2,98 milyon ve kısmi kapsamlı sigortalı yaklaşık 3,1 milyon kişi için geçerli olacağını gösteriyor.

Fotoğraf: Unsplash -  courtneycorlew

 

HABERE YORUM KAT