Suçsuz yere 18 yıl hapis yattı

Suçsuz yere 18 yıl hapis yattı

Tecavüz ve cinayetten hüküm giyen ve suçsuz olduğu 18 yıl sonra yapılan DNA incelemesinde ortaya çıkan genç tahliye edildi.

VARŞOVA - Polonya'da 2000 yılında tecavüz suçlamasıyla tutuklanan ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Tomasz Komenda adlı gencin suçsuz olduğu 18 yıl sonra ortaya çıktı. Bir barın önünde tecavüze uğrayıp öldürülen genç kızın katil zanlısı olarak yargılanan ve suçlamaları hiçbir zaman kabul etmeyen Komenda, kızın ailesinin talebi üzerine 18 yıl sonra yapılan DNA incelemesinde suçsuz bulundu.

Genç kıza tecavüz eden kişinin, daha önce de tecavüzden poliste kaydı bulunan başka bir kişi olduğu ortaya çıkarken, olay ülke basınında birinci haber oldu.

Tahliye kararını duyduğunda hıçkırıklara boğulan ve şu anda 43 yaşında bulunan Thomas Komenda ise hapiste en çok özlediği kişinin annesi olduğunu ve ona sarılabileceği için mutluluk duyduğunu söyledi. Bu hikayeden sağ çıkabileceğini düşünmediğini belirten Komenda, "İntihar etmeyi denedim. Bir keresinde kendimi asmıştım, son anda kurtardılar" dedi.

Suçsuz yere hapiste kaldığı yıllar boyunca dışarıda çok şeyin değiştiğini söyleyen Komenda'ya, ailesi ilk olarak bir cep telefonu hediye etti.

HABERE YORUM KAT