Suçsuz hapis yapan Türk Almanya'dan 50.000 Euro tazminat istiyor

Suçsuz hapis yapan Türk Almanya'dan 50.000 Euro tazminat istiyor

Bahattin M. Almanya'ya dava açıyor. Hiçbir ilgisi olmamasına rağmen cinayete teşebbüsle suçlandığı için her şeyini kaybetti.

14 ay hapis yattı ama masumdu. Artık bir işi ve kalacağı yeri yok. Alman-Türk Bahattin M. devletten yaklaşık 50.000 Euro tazminat talep ediyor.

Duruşma çarşamba günü Münih 1. Bölge Mahkemesi önünde gerçekleşti.  Bahattin M. Almanya'da 25 yılı aşkın bir süre geçirdikten sonra, şimdi anavatanı Türkiye ile Münih arasında gidip geliyor. Avukatı Erwin Brandl “Tüm bu olanlardan sonra Almanya'da kendine yer edinemedi ve iş bulamadı. Potansiyel işverenler onun uzun hapis cezasına çarptırıldığını duyar duymaz reddediyor. " açıklamasında bulundu.

Bahattin M. mayıs 2015'te aniden tutuklandı. Suçlama: Cinayete teşebbüs. İddiaya göre Bahattin M. bir barın önünde kendisine burnuna yumruk attığı iddia edilen bir adamla tartıştı. Bahattin M.'nin iki akrabasının daha sonra adamı döverek öldürdüğü söyleniyor. Müfettişler, Bahattin M.'nin de misillemeye karıştığından şüpheleniyorlardı.

14 ay hapis yattı. Sonunda, cep telefonu verileri suç mahallinde olmadığını kanıtladı ve beraat etti! Temmuz 2017'de nihayet tekrar özgür kaldı. Fakat elinde ne işi kaldı ne de kalacak bir yeri.

Bahattin M., üç yıldır tazminat için Almanya'ya ile davalık. Oğlu da kayıp bakım nedeniyle 3.000 Euro talep ediyor. Bahattin M. kazançlarının tamamen kesilmesini, işsizlik ödeneğini, emeklilik katkı paylarını talep ediyor. Neredeyse 50.000 Euro. Almanya Devlet'i daha önce ona sadece 15.000 avro tazminat vermişti. Mahkeme şimdi Bahattin M.'nin 17.000 avro daha almasını önerdi. Bu miktarı kabul edip etmeyeceği henüz belli değil.

Bahattin M.'yi ceza davalarında temsil eden avukat Peter Guttmann şaşkınlığını şu sözlerle aktardı: “Devletin burada neden her kuruş için pazarlık ettiğini anlayamıyorum. Adam hapiste masumdu. O zaman onun da tazminatı ödenmeli."

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT