Suç örgütlerine karşı vaaz verdi, kendisine kurulan tuzağı fark etmese canından olacaktı

Suç örgütlerine karşı vaaz verdi, kendisine kurulan tuzağı fark etmese canından olacaktı

Organize suçlara karşı verdiği vaazlarla İtalya'da gündeme gelen ve çok sayıda ölüm tehdidi alan rahip Don Felice Palamara, kendisine kurulan tuzağı son anda fark etti.

İtalya'da bir rahip, ayin sırasında şarap ve "kutsal" sudan gelen tuhaf bir koku fark etti. Bunun üzerine ayini yarıda kesen rahibin, mafya tarafından organize suçlara karşı verdiği vaazlar nedeniyle öldürülmek istendiği ortaya çıktı.

İtalyan medyası, Don Felice Palamara'nın Vibo Valentia eyaletindeki Cessaniti köyünde kadehleri su ve şarapla "kutsadığını" bildirdi. Rahip, şaraptan bir yudum almak üzereyken burnuna güçlü bir kimyasal madde kokusu geldi. Bunun üzerine cemaate ayini yarıda kesmek zorunda kaldığını söyledi ve polisi aradı.

ARABASI TAHRİP EDİLMİŞTİ

Daha önce çok sayıda ölüm tehdidi alan rahip, kendisini zehirlemeye çalışan birileri olabileceğini düşündü. Geçtiğimiz haftalarda arabası da tahrip edilen rahibin şüpheleri doğru çıktı.

Polis tarafından incelenmek üzere laboratuvara gönderilen sıvıların, gerçekten de çamaşır suyu ile karıştırıldığı ortaya çıktı. Astım ve kalp rahatsızlığı olan Palamara için bu zehirleme girişimi ölümcül sonuçlar doğurabilirdi.

Yaklaşık 10 yıldır San Nicola di Pannaconi cemaatinden sorumlu olan Don Felice yerel medyaya şunları söyledi:

"Bu son gözdağının cemaatimden gelmediğinden eminim. Bölge halkıyla her zaman sevgi ve karşılıklı şefkat ilişkisi içinde oldum..."

Palamara şu anda polis koruması altında çalışıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT