Steinmeier'dan halka çağrı! ''Kamusal hayatı tamamen kapatmak zorunda kalmayalım...''

Steinmeier'dan halka çağrı! ''Kamusal hayatı tamamen kapatmak zorunda kalmayalım...''

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, dördüncü bir Covid-19 enfeksiyonu dalgasının ülkeyi vurması ve yeni bir varyantın gelişiyle ilgili korkuların artması nedeniyle halkı temas sayılarını kısıtlamaya çağırdı.

Steinmeier, Bild am Sonntag'da yer alan haberde, "Hepimizin birlikte hareket etmesi önemli" dedi. "Kurallara bağlı kalalım, temaslarımızı bir kez daha azaltalım. Okullar ve kreşler bir daha kapanmamak için yapalım, kamusal hayatı tekrar tamamen kapatmak zorunda kalmayalım." ifadelerini kullandı.

Bazı bölgelerde hastaneler dolduğunda hastalar başka eyaletlere nakledildi.

Alman Hastaneler Birliği'ne göre, ülkedeki hastanelerin dörtte üçünden fazlasında düzenli, planlı ameliyatlar artık mümkün değil. Başkanı Gerald Gass, hastanelerin aksi takdirde akut vakalara bakım sağlayamayacağını söyledi.

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, milletvekillerini Leopoldina Bilimler Akademisi'nin tavsiyeleri doğrultusunda, tam aşılı olanlar da dahil olmak üzere, kişilerin temaslarını kısıtlamalarını gerektiren düzenlemeler uygulamaya çağırdı.

Karliczek dpa'ya verdiği demeçte, "Politika bilimin tavsiyelerini tereddüt etmeden takip etmeli. Daha fazla zaman kaybetmemeliyiz." ifadelerini kullandı

Ulusal Bilimler Akademisi Leopoldina, dördüncü vaka dalgasına karşı koymak için Covid-19'a karşı aşılanmış olanlar için de birkaç hafta boyunca temas yasaklarının hızlı bir şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

Enstitü ayrıca, güçlendirici aşı kampanyasının genişletilmesi ve en azından sağlık çalışanları için zorunlu aşılama çağrısında bulundu.

Dördüncü vaka dalgasına verilen yanıtların tartışılması, yeni ve potansiyel olarak daha bulaşıcı bir Covid-19 türü olan Omicron'un gelişiyle daha fazla aciliyet kazandı.

İlk olarak bu ay Güney Afrika'da tespit edilen Omicron, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından "endişe verici bir değişken" olarak sınıflandırıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT