Stefan Kuntz’dan Alman medyasına deprem açıklaması

Stefan Kuntz’dan Alman medyasına deprem açıklaması

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Alman medyasına depremden sonra milli oyuncularıyla ilgili bilgiler verdi. İşte Kuntz'un açıklamaları....

Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, milli oyuncularının sağlık durumu hakkında Alman spor internet sitesi SPORTBUZZER'a konuştu. Kuntz açıklamalarında hiçbir oyuncusunun depremden doğrudan etkilenmediğini ancak acı ve hasarın boyutu karşısında şoke olduklarını söyledi.

Bizden etkilenen oyuncu yok
Depremin ardından Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, milli oyuncularının sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Eski Alman U21 Milli Takımı Teknik Direktörü SPORTBUZZER’a "Bizden etkilenen hiçbir oyuncu yok, ancak tüm milli oyuncular arasında bölgede aileleri, akrabaları veya arkadaşları olanların ne kadar olduğunu bilemiyorum" dedi. Kuntz, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin deprem bölgesinde yer alan iki milyon nüfuslu Gaziantep şehrinden geldiğine de dikkat çekti.

Kuntz, Çarşamba günü Türkiye'den Almanya'ya döndüğünğ ancak  önümüzdeki hafta tekrar Türkiye’ye döneceğini ifade etti. Geçtiğimiz Pazar günü lider Galatasaray ile Trabzonspor (2-1) arasındaki lig maçını izledikten sonra ertesi sabah uyandığında derem haberiyle sarsıldığını belirten Kuntz, büyük bir şok yaşadığını duygulu bir şekilde anlattı. 

Çok sarsıcı görüntüler
“Benim için bu dehşet sahneler çok sarsıcı. Beş katlı bir ev çöküyor, biri bodrumda kendini kurtarabiliyor ve sonra kendi videosunu çekiyor. Ardından dış çekimde 40 metrelik beton olduğunu görüyorsunuz. Onun için kurtulmanın zor olacağını çok iyi biliyorsunuz. Ve bu bir kez değil binlerce kez oluyor ve bu çok acı” ifadelerini kullandı. Depremzedelere kendisinin de yardım etmek istediğini açıklayan Kuntz, bununla ilgili bir detay vermedi.

Alman teknik direktör perşembe günü Türk milli takımının Twitter hesabından insanları Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki depremzedelere bağış yapmaya çağırdı. Kuntz, "Birçok arkadaş nasıl yardımcı olabiliriz diye sordu. TFF olarak biz de milli oyuncularımızın, ailemin ve benim katıldığımız bir bağış kampanyası başlattık" dedi. Alman Teknik Direktör toplanan paraların AFAD’a bağışlanacağını ve etkilenen bölgelere gitmesinin sağlanacağının altını çizdi.

Stefan Kuntz, Eylül 2021'den beri Türkiye'nin milli teknik direktörlüğünü yapıyor. Sözleşmesi 2024 yılına kadar devam eden Türk Milli Takımı Teknik Direktörü, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımıyla birlikte Mart ayının sonunda Ermenistan ve Dünya Kupası üçüncüsü olan Hırvatistan ile yapılacak karşılaşmalarda sahada olacak. Kuntz daha önce 2017 ve 2021'de Avrupa şampiyonu olduğu Almanya U21 Milli Takımı Teknik Direktörü olarak görev yapmıştı.

Michael Rechner ayrıldı
Stefan Kuntz, hem Türk Milli Takımı hem Hffenheim’da kaleci antrenörü olarak görev yapan Michael Rechner'in Bayern Münih’e transfer olması nedeniyle artık kendisinden yararlanmalarının mümkün olmayacağını da bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT