SPD'li Turgut Yüksel'den müslüman cenazesinin dini ritüellere uygun defnedilmemesine tepki!

SPD'li Turgut Yüksel'den müslüman cenazesinin dini ritüellere uygun defnedilmemesine tepki!

Frankfurt am Main'de hayatını kaybeden Fas asıllı bir Alman vatandaşının cenazesi yakıldı. SPD'li Turgut Yüksel ise konu hakkında bir basın açıklaması yaparak Almanya Anayasası'nı hatırlattı.

Frankfurt SPD eyalet milletvekili ve Hessian statetagındaki SPD fraksiyonunun entegrasyon politikası sözcüsü Turgut Yüksel, "Almanya'daki Müslümanlar dini ihtiyaçlarını ve görevlerini yerine getirme anayasal hakkına sahiptir" dedi. 

Bir müslümanın cenazesinin yakılmasının kanunlara aykırı olduğunu söyleyen Yüksel, "Aile fertlerinin soruşturma, soruşturma ve izni olmadan ölen bir kişinin yakılmasını emretmek kabul edilemez" diye konuştu. 

Tagesschau tarafından yayınlanan bir rapor, şu şekilde yorumlandı:

"Almanya'daki Müslümanlar dini ihtiyaçlarını ve görevlerini yerine getirme anayasal hakkına sahiptir. Anayasa her vatandaşa dinlerini serbestçe uygulayacağını garanti eder. Bu yüzden bütün farklı dini cemaatler devletten ve kurumlardan gerekli saygıyı görüyorlar.

Bu aynı zamanda vefat eden Müslüman kadınların saygılı bir şekilde ele alınmasını da içerir. Bu, İslami ayinlerin ardından cenazelerde Müslüman kadınlara kültürel açıdan hassas davranılmasını gerektirir. Aile fertlerinin soruşturma, soruşturma ve izni olmadan ölen bir kişinin yakılmasını emretmek kabul edilemez.

Kültür ve din çeşitliliği olan bir şehrinde kültürler arası ve dinler arası yetkinlik edinmeye tüm kurumları çağırıyorum. Gelecekte ölüm bakımına karşı daha fazla suçun önlenmesi için yakılan Faslı'nın özel vakası boşluk olmadan açıklığa kavuşturulmalıdır. Frankfurt'taki çok sayıda Müslüman azınlık akrabalarına gelecekte ölüm bakımındaki haklarının kapsamlı ve saygı duyulan her yerde olacağını göstermek bir arada yaşamanın önemli bir işaretidir.

Almanya ve Fas arasında kurumların yakınlarından bilgi alınamaması nedeniyle diplomatik ve siyasi gerginlikler yaşanması talihsizliktir. Umarım davayı açıklığa kavuşturmak gelecekteki olayları önleyebilir. "

HABERE YORUM KAT