SPD'li Turgut Yüksel'den Artı49' özel açıklamalar: Eğitim sorunu, kira krizi, ırkçı saldırılar...

SPD'li Turgut Yüksel'den Artı49' özel açıklamalar: Eğitim sorunu, kira krizi, ırkçı saldırılar...

Almanya Hessen Eyaleti parlamentosundan SPD'li Turgut Yüksel Artı49'a önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya Hessen Eyaleti parlamentosundan SPD'li Turgut Yüksel Artı49'a yaptığı açıklamalarda Almanya'da yaşanan eğitimle ilgili sorunlara, ırkçı saldırılara, göçmenlerin yaşadıkları sıkıntılara ve enflasyonun yaşama etkisine dikkat çekti.

‘’Çocuklarımızın gelecekleri ebeveynlerinin cüzdanlarının kalınlıklarına bağlı’’

Eyaletlerin en büyük sorumluluklarından birinin eğitim olduğuna dikkat çeken Turgut Yüksek ‘’En büyük yatırım alanlarımızdan biri eğitim olmalı’’ dedi.

Yüksel ‘’ En büyük çabamız eğitim sorunu olmak zorundadır. Şu anda bağlı olduğumuz bizi yöneten Yeşiller ve Hristiyan Demokratlar’a yaptığımız önerilerden birisi eleyen sistemi ortadan kaldırmalı, okulların tam müfredat içinde olması gerektiği bulunuyor. Bu şekilde olursa okulların öğrencilere ayıracağı zaman daha fazla olacak ve verilecek eğitim daha sağlıklı olacak. Bu konuda en büyük sıkıntı kadro eksikliği özellikle Hessen’de öğretmen açığı var. Maalesef üniversite bitirmiş pedagojik eğitimi olmayan bir çok kişi ders vermekte. Bizim parti olarak 5 senedir önerdiğimiz konulardan biri; ilk okul öğretmenlerinin diğer okullarda eğitim veren öğretmenlerle aynı seviyede maaş alması gerektiği. Yaptığımız çalışmalar çabalar sonucunda bu kanun tasarısı kabul edildi ama 2028’den sonra yürürlüğe girecek’’ dedi.

Ukrayna-Rusya savaşının Almanya'ya etkisi

Enflasyonun Almanya’ya etkisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel ‘’Almanya ne kadar büyük ekonomik güce sahip olsa da pandemiden ve Rusya-Ukrayna savaşından sonra enflasyon arttı, hayat pahalılaştı.’’ dedi

Emlak piyasasındaki artışa dikkat çeken Yüksel ‘’Bunun en büyük etkisinin görüldüğü yerlerden biri de konut ve kira fiyatlarının yükselişi oldu. Frankfurt’ta kiralar oldukça yüksek 2500 Euro alan bir ailenin eğer çocukları da varsa geçinmeleri zorlaşıyor.’’ İfadelerini kullandı.

''Enflasyon sorununun faturasını göçmenlere kestiler''

Almanya'da var olan aşırı sağ problemine değinen Yüksel ''Suriye’de yaşanan savaş sebebiyle Almanya’ya gelen mülteciler sebebiyle sağ eğilimli ırkçı partiler yabancıların ve göçmenlerin varlıklarını krizin sorumluluğu olarak göstermeye çalıştılar.'' dedi

Yüksel ''Hessen ırkçı saldırıların en fazla olduğu eyaletlerden birisi. Yaşanan ırkçı saldırılar sonrası güvenlik kuvvetlerine olan güven sarsılmış durumda. Bu konuda sorumlu olan İç İşleri Bakanı hala Hanau katliamı sonrası ailelerden resmi olarak özür dilemedi.'' ifadelerini kullandı.

 

Röportaj: Ufuk Evlâ Bostan

Kamera: Mehmet Uyar

 

HABERE YORUM KAT