SPD, Yeşiller ve FDP yeni korona kurallarını planlıyor

SPD, Yeşiller ve FDP yeni korona kurallarını planlıyor

Federal seçimden iki buçuk ay sonra, yeni 'trafik ışığı hükümeti' bu hafta başlıyor. Yeşiller koalisyon anlaşmasına oy verdikten sonra Olaf Scholz seçilecek, çarşamba günü Merkel'den görevi devralacak.

Almanya'da vaka sayılarının rekor düzeyde artışından sonra yeni hükünet SPD, Yeşiller ve FDP,  kısmi aşılama talebini uygulamak istiyor.

Hazırlanan taslakta "Halk sağlığını ve savunmasız insan gruplarını COVID-19 hastalığından korumak için, belirli tesis ve şirketlerde çalışan kişilerin aşılanmaları veya iyileşmeleri veya COVID-19'a karşı aşı kontrendikasyonu olduğuna dair sağlık raporuna sahip olmaları şart koşulmuştur. " ifadeleri yer alıyor.

Bakım ve yaşlılar evlerinde, hastanelerde ve doğumevlerinde, tıbbi ve dişçilik muayenehanelerinde, acil servislerde ve gündüz kliniklerinde çalışanlar için de zorunlu aşı uygulaması planlanıyor.

Huzurevlerinde ölüm ve ciddi hastalıkların çok sayıda olması nedeniyle virüsün oraya girip yayılmasını önlemek için özellikle orada çalışan personelin aşılarının eksiksiz olması gerektiği söyleniyor.

Tedbirlerde geçiş dönemi 15 Şubat'a kadar uzatıldı

Taslakta, trafik ışığı partilerinin önceki Enfeksiyondan Korunma Yasası ile yürürlükten kaldırdığı ve ulusal kapsamdaki salgın durumunun sona ermesiyle özellikle sert korona tedbirlerine geçiş süresi 15 Aralık'tan 15 Şubat 2022'ye uzatılacak.

Enfeksiyondan Korunma Yasası 12 Aralık'a kadar Federal Meclis'te tartışılacak ve kabul edilecek ve 15 Aralık'tan önce Federal Meclis'ten geçirilecek. Parlamento grubu olmadan yapılan oylamaya rağmen her iki mecliste de çoğunluğun kesin olduğu kabul ediliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT