SPD, FDP ve Yeşiller'den kış sürprizi... Almanya'da artık bunlar olmayacak!

SPD, FDP ve Yeşiller'den kış sürprizi... Almanya'da artık bunlar olmayacak!

Çarşamba sabahı SPD, Yeşiller ve FDP’den politikacılar önümüzdeki kış için hazırlanan korona planlarını sundular.

Korona önlemlerinin yasal dayanağı olan “Ulusal öneme sahip salgın durumu” 24 Kasım 2021’de sona erecek ve uzatılmayacak.

İş yerlerinin ve okulların kapatılması, sokağa çıkma yasakları ve sosyal iletişim kısıtlamaları gibi sert önlemler artık uygulanmayacak.

Gelecekte, acil salgın durumu sona erdikten sonra federal eyaletlerin bu katı önlemleri bağımsız olarak uygulamasına artık izin verilmeyecek. SPD, Yeşiller ve FDP hazırladığı planda: “İlgili Eyalet Parlamentosu tarafından Eyalet düzeyinde uygulanabilir ilan edilmesi” kuralının kaldırılacağını belirtiyor. Artık eyaletler için sokağa çıkma yasakları son bulacak.

Ancak bazı önlemler devam edecek. Hazırlanan planda özellikle maske zorunluluğu, 3G kuralları, hijyen kavramları, mesafe kuralları(özellikle kapalı mekanlarda) ve okullar ve üniversiteler için korona gereksinimlerinden bahsediliyor.

Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın(CDU) salgın yasasını, ciddi kısıtlama ve önlemlerin uygulanabileceği şekilde değiştirme yetkisi, SPD, Yeşiller ve FDP tarafından reddedildi.

SPD temsilcileri daha temkinli bir rotayı, FDP ve Yeşiller ise özgürlük haklarını savundular. SPD tarafından Dirk Weise, Yeşiller tarafından ise Katrin Göring-Eckhardt ve Marco Buschmann görüşmelere öncülük etti.


Çarşamba sabahı düzenlediği ortak basın toplantısında Wiese “Okulların kapanması, sokağa çıkma yasağı ve kilitlenme artık olmayacak'' ifadelerini. kullanarak “25 Kasım tamamen özgürlük günü olmayacak. Tedbiri, sonbahar ve kış mevsimlerinde bırakmamalıyız. İlkbaharda koronayı arkamızda bırakabiliriz.” uyarısında bulundu.

Buschmann, “yürütmenin mutlak hakimiyeti”nin sona erdiğini belirtti, özellikle eyaletlerin kısıtlama yasaklarına değindi. Buschmann, mevcut yasaya göre federal eyaletlerin salgın sona erdikten sonra bile belirsiz bir süre boyunca “sert önlemler” almasının mümkün olduğunu belirtti. “Bu durum birçok insanı rahatsız etti. Bu endişeleri vatandaşlardan uzaklaştırıyoruz. Enfeksiyondan Korunma Yasası’nın karantina önlemlerini içeren 28a maddesi 24 Kasım 2021’den itibaren sona erecek.” ifadelerini kullandı.

Göring-Eckardt, üç Partinin çalışma şeklini överek yaptığı açıklamada ''Yeşiller, çocukları Korona’dan korumaya odaklandı. Şimdiye kadar aşılanamayan ve şu anda yüksek İnsidanslara sahip olan çocukların etrafına bir "koruyucu koza" çekilmelidir. ifadelerini kullandı.

Artı49 Haber Merkezi
Çeviri Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT