Spahn'dan hızlı test açıklaması: Yakında marketlerde satılacak

Spahn'dan hızlı test açıklaması: Yakında marketlerde satılacak

Almanya’da Sağlık Bakanı Jens Spahn, hızlı koronavirüs testleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde hızlı testlerin marketlerde satılabileceğini söyleyen Spahn, nihai kararın yakında açıklanacağını ifade etti.

Almanya’da Sağlık Bakanı Jens Spahn, hızlı testlerle alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Spahn, hızlı testlerin yakın zamanda marketlerden temin edilebileceğini açıkladı. “Şimdi eyaetlerle oylama yapacağız ve ondan sonra 3 Mart tarihinde bir sonuca varacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Aşıya kıyasla bu testlerin daha kolay üretildiğini ifade etti.

“GELECEK GÜNLERDE MARKETLERDEN SATIN ALINABİLECEK”

Hızlı testler ile ilgili ise Spahn, “Bugünden itibaren yeni gelebilecek şey, alıp, eve götürülebilecek ve kendi kendine yapılan hızlı testler.” ifadelerini kullandı. Bu testlerini gelecek günlerde marketlerden satın alınabileceğini belirtti.

Öte yandan Spahn’ın bu ifadelerinin ardından Federal İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü’nden de bir açıklama geldi. Enstitü, ilk hızlı testlerin kullanımını onayladıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, üç ayrı test için özel izin çıktığı belirtildi.

Almanya’da hâlihazırda sadece tıbbi olarak eğitilmiş personel tarafından yapılan hızlı testler mevcut bulunuyor.

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT